ABT; Over de Audi RS3:

ABT; Over de Audi RS3:

ABT. Het brengt de Audi RS3 naar het volgende niveau.

Een Audi RS3 is zeker niet zonder vermogen, maar het is een begeerde auto voor wie meer wil. ABT weet er wel raad mee en verbetert de prestaties drastisch. Het resultaat is deze waanzinnige RS3-R.

De nieuwste Audi RS3, die bijna een jaar geleden werd geïntroduceerd, heeft een aantal van zijn solide waarden behouden om liefhebbers enthousiast te houden. Op zijn neus prijkt bijvoorbeeld een heerlijk brullende 2.5-Five die zijn vermogen naar de voor- en achterwielen stuurt. Precies 400 pk en 500 Nm. Iets meer koppel (20 Nm) dan voorheen, maar hetzelfde vermogen. Dat is genoeg voor een 3,8 seconden durende sprint van 0 naar 100 km/h, maar ABT ziet zichzelf klaar voor een flinke boost. Daarom onthult ABT nu deze creatie die de RS3-R heet.

De Duitse tuner voorziet de RS3 van de nodige uiterlijke extra's. Dankzij het instelbare sportonderstel wordt de RS3-R aan de voorkant 20 mm en aan de achterkant 40 mm verlaagd. Zwarte 20-inch wielen, net als de talrijke highlights op de RS3-R. We zien dikker bumper werk zowel voor als achter. Er zijn ook koolstofvezel frames op de voorschort.

Al met al ziet hij er in ieder geval een beetje spectaculairder uit dan de RS3 die ABT eerder dit jaar introduceerde. Dat geldt ook voor de vermogensafgifte, want die neemt weer toe. Terwijl de vorige RS3 van ABT 460 pk had, springt de RS3-R naar 500 pk. Het maximumkoppel bedraagt niet minder dan 600 Nm. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe intercooler en aanpassingen aan het motormanagement systeem. Deze vermogenstoename is volgens ABT goed voor een sprint van 0-100 die slechts 3,3 seconden duurt. Ook een acceleratie van 300 km/h is mogelijk. Tot slot komt het heerlijke vijfcilinder-geluid uit nieuwe roestvrijstalen uitlaatpijpen met een diameter van 95 mm.
ABT 200 bouwt de RS3 om tot RS3-R en dat is het. Als je nog wilt bewegen, moet je snel zijn. De meeste RS3-R's zijn al verkocht. Het is onbekend wat de prijs van dit hebbedingetje zal zijn. 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Mercedes-Benz T-Klasse - crashtest:
Volgende NieuwsDe productie van de Hongi S9 Hypercar is in gevaar.