2024 Cupra elektrische SUV:

2024 Cupra elektrische SUV:

De nieuwe Cupra SUV zal een actieradius hebben van 100 kilometer en zal voorzien zijn van de volgende generatie PHEV-technologie.

Cupra werkt aan een nieuw model na Formentor en Born. Dat wordt een SUV waarvan de naam nog niet bekend is. De eerste lijnen van die auto zijn al te zien onder een doek.

Het lijkt erop dat Cupra's nieuwe SUV een iets praktischer alternatief wordt voor de Formentor. Cupra meldt dat hij "ongeveer 4,5 meter" lang zal zijn, even groot als de Formentor. Teaser foto's tonen een behoorlijk sportieve motorkap voor een SUV. Daarnaast geven de drie LED-lampjes die aan beide zijden het doek doorboren de auto een nogal sinister uiterlijk. Van opzij gezien heeft de auto een echt traditioneel SUV-profiel en de achterruit is vrij plat. Daardoor oogt hij veel praktischer dan de Formentor, die een vrij vlakke achterruit heeft.

2024 Cupra Electric SUV


Cupra meldde ook dat de nieuwe SUV in 2024 op de markt zal komen en zal beschikken over "next-generation PHEV-technologie" die het voertuig "ongeveer 100 kilometer" elektrische actieradius moet geven. Het zal ook op de markt worden gebracht als een mild hybride variant. Andere specificaties van de aandrijflijn zijn onbekend. Cupra maakt ook geen melding van een volledig elektrische versie. Ten tweede zal hij ook enigszins compatibel zijn met de Tavascan, die gepland is voor 2024.
De SUV, waarvan de naam nog niet bekend is, zal samen met de Audi Q3 Sportback in Hongarije worden geproduceerd. Te oordelen naar zijn afmetingen lijkt het goed mogelijk dat dit model de Cupra Ateca zal vervangen. Hoe anders zal Cupra's nieuwe SUV zijn dan de mogelijke opvolger van de Ateca, we zullen het later zien, we kijken er naar uit.

Emily A.

Vorig NieuwsNissan zal in 2030 volledig elektrisch zijn in Europa:
Volgende NieuwsSkoda's nieuwe en discrete design: