2023 SsangYong Torres elektrische:

2023 SsangYong Torres elektrische:

SsangYong is weer eens van de rand van de afgrond gered.

Goed nieuws voor iedereen die SsangYong en het eigenwijze Zuid-Koreaanse merk een warm hart toedraagt. Het merk, dat het al jaren financieel moeilijk heeft, heeft officieel een koper gevonden en lijkt daarmee de ondergang te hebben overleefd.

2023 Ssang Yong Torres

De rechtbank in Seoul heeft de plannen van het Koreaanse staal- en chemieconcern KG Consortium goedgekeurd om SsangYong over te nemen. Dit betekent dat SsangYong eindelijk weer een solide financiële basis heeft. Het lang geteisterde SsangYong leek eerder dit jaar in het eveneens uit Zuid-Korea afkomstige Edison Motors sl een nieuwe eigenaar te hebben gevonden. Edison Motors zou SsangYong overnemen van Mahindra & Mahindra, zonder de intentie om ook maar één cent meer in het merk te investeren. De deal ging echter niet door omdat Edison Motors niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Er is toch nog redding.

2023 Ssang Yong Torres
SsangYong lijkt er weer zin in te hebben. Het merk meldt trots dat het al 25.000 orders voor Torres heeft ontvangen. Torres is een nieuwe SUV die past tussen Korando en Rexton. Torres introduceert een gloednieuwe designtaal. Hij zal ook op de Nederlandse markt verschijnen.

2023 Ssang Yong Torres

SsangYong Torres komt in 2023 op de markt. Het model wordt de tweede elektrische auto van het merk, na de Korando e-Motion. De Torres zal ook elders in de wereld op de markt komen met de 1.5 T-GDI.
SsangYong maakt voor zijn elektrische auto's gebruik van de kennis, expertise en technologie van het Chinese Build Your Dreams (BYD). Maar er zijn meer plannen voor de toekomst. Zo gaat SsangYong samenwerken met Saudi National Automobile Manufacturing (SNAM) in Saudi-Arabië om vanaf 2023 tot 30.000 auto's te assembleren.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFacelift 2022 Kia, Seltos:
Volgende NieuwsNieuwe Citroen C4 X 2023, technologie, prijs en release datum: