2023 Smart #1 SUV

2023 Smart #1 SUV

De nieuwe Smart #1 SUV wordt geïntroduceerd en de gloednieuwe #1 SUV vertegenwoordigt de verschuiving van smart naar all-electric

De nieuwe Smart #1 betekent het begin van een nieuw tijdperk voor het merk van elektrische crossovers en stadsauto's. Deze compacte elektrische auto is de eerste auto die is ontwikkeld als onderdeel van een partnerschap tussen Daimler en Geely en markeert de overgang van smart naar volledig elektrisch.

De nieuwe Smart #1 is gebaseerd op Geely's gloednieuwe elektrische architectuur, SEA genaamd. Terwijl dit de basis legt voor Smart's aankomende nieuwe line-up, dient de #1 ook als een sjabloon voor de toekomstige designrichting van het merk.

Bij de lancering belooft hij een actieradius van 1.440 km met een 66 kWh batterij. Na verloop van tijd zullen waarschijnlijk ook meer betaalbare, kleinere batterijopties beschikbaar komen.

2023 Smart #1 SUV

Met 150 kW snelladen kan de batterij van een 66 kWh auto in minder dan 30 minuten tussen 10-80 procent worden opgeladen, terwijl dat in ongeveer drie uur kan als de batterij wordt aangesloten op een 22 kW-voertuig. .

De batterij drijft een enkele motor achterin aan met 268 pk en 343 Nm koppel. Smart heeft een topsnelheid van 180 km/u bevestigd. Met een gewicht van 1.820 kg zou de #1 de benchmark sprint in minder dan zeven seconden moeten kunnen voltooien.

2023 Smart #1 SUV 2023 Smart #1 SUV

Met zijn 4,27 meter is de No. 1 de grootste Smart aller tijden, wat onderstreept dat het merk zijn stads autotraditie aan het uitbreiden is naar grotere segmenten. In tegenstelling tot de Concept #1 met vier zitplaatsen is de Production #1 een volwaardige vijf zits SUV die de nadruk legt op zowel functionaliteit als stijl.

Dit wordt geholpen door een wielbasis van 2,75 meter, wat relatief lang is gezien de totale lengte van het voertuig en moet helpen om de binnenruimte voor de passagiers te maximaliseren. Smart beweert dat de nummer 1 qua afmetingen vergelijkbaar is met de MINI Countryman, maar evenveel ruimte biedt als een Mercedes E-Klasse sedan. De Number 1 heeft ook een conventionele kofferbak met 15 liter opbergruimte voorin in de neus en tot 411 liter laadruimte.


Een gebied dat heel dicht in de buurt komt van Concept #1 is de styling van de auto. Deze nieuwe SUV benadrukt Smart's toekomstige designrichting met gladde oppervlakken, een eenvoudige lichtsignatuur voor en achter en een stijlvol dakdesign dat zweeft boven de C-stijlen van de auto.

2023 Smart #1 SUV

Interieur:

Het instrumentencluster wordt aangestuurd door een centraal 12,8-inch touchscreen display met een duidelijke focus op connectiviteit, aangezien het infotainment systeem kan worden bijgewerkt via over-the-air software-updates. Het wordt gecombineerd met een digitaal 9,2-inch Full HD-instrumentenpaneel en een 10-inch head-up display.

Autonoom rijden op niveau 2 maakt deel uit van het Advanced Driver Assistance System-pakket, dat onder meer Stop-starttechnologie, Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, Highway Assist en Traffic Jam Assist, automatisch parkeren en adaptieve cruise control met Adaptive High Beam biedt. Zeven airbags zijn ook inbegrepen.

Smart heeft nog geen prijs vastgesteld voor #1. #1 zal dit jaar in productie gaan voordat de verscheping begint in 2023.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFord GT Holman Moody Heritage
Volgende NieuwsKia Telluride: