2023 Porsche 911 GT3 R geïntroduceerd:

2023 Porsche 911 GT3 R geïntroduceerd:

Porsche's nieuwe racewagen, de GT3 R, is gebaseerd op de achterin geplaatste sportwagen van Porsche's 992-generatie.

De GT3-raceserie gaat van race naar race op circuits over de hele wereld. Porsche heeft het doek opgehaald van de nieuwe Porsche 911 GT3 R.

Aangezien de GT3-klasse gebruik maakt van een power balancing systeem om de prestaties van de auto te minimaliseren, hebben de ingenieurs van Porsche bij de ontwikkeling van de nieuwe GT3 R niet direct prioriteit gegeven aan snelheid. In plaats daarvan hebben ze zich gericht op het opvoeren van zijn prestaties voor een grotere consistentie op het circuit.

De sleutel daartoe is de nieuwe zescilinder-in-lijn motor, die kan worden omgebouwd tot een 4,2-liter eenheid voor een bredere koppelverdeling over het toerental bereik. Levert tot 557 pk.

Net als de straat legale 911 GT3 heeft de GT3 R een herziene double wish bone-voor wiel ophanging voor meer stuurprecisie en minder bandenslijtage, en een multi-link-ontwerp achteraan. De achteras is 48 mm naar achteren geplaatst, waardoor de druk op de achterbanden is verminderd en de levensduur is verlengd.

Porsche heeft in elke bocht KW-schokdempers gemonteerd en beweert dat een deel van de ophangings technologie afkomstig is van de eerder genoemde 911 RSR uit de GTE-klasse.

Het feit dat de meeste carrosserie delen van de GT3 R van koolstofvezel zijn gemaakt, geeft hem een basisgewicht van 1.250 kg, wat lichter is dan een gewone auto. De onderzijde is aerodynamisch geoptimaliseerd om de kantel gevoeligheid te verminderen voor beter bereikbare prestaties, en de lange achtervleugel heeft de vorm van een zwanenhals voor een schonere luchtstroom aan de onderzijde.

Binnenin heeft de nieuwe GT3 R een koolstofvezel stuurwiel met veel verlichte bedieningselementen voor directe aanpassingen. Porsche heeft ook een 10,3-inch digitaal instrumentenpaneel, veiligheidsnetten en een FIA-specifieke rolkooi ingebouwd. 

 

Emily A.

Vorig NieuwsMercedes-Benz GLB prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsNieuwe GMC truck: