2023 Nieuwe Citroen C5 X prijs, uitrusting en motoren:

2023 Nieuwe Citroen C5 X prijs, uitrusting en motoren:

De C5 X is gebaseerd op hetzelfde EMP-2 platform als de C5 Aircross, maar de twee voertuigen zien er heel anders uit.

De nieuwe Citroen C5 X is nu te bestellen vanaf 36.730 EUR. Het nieuwe vlaggenschip van het merk wordt aangeboden in drie uitrustingsniveaus met benzine- en plug-in hybride motoropties.

2022 Citroën C5 X: uitrustingsniveaus.
De C5 X zal bij de lancering beschikbaar zijn in drie uitrustingsniveaus en zes kleuren. Ze hebben Feel Pack, 19-inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen, Advanced Comfort-stoelen, bekleding in stof en gedeeltelijk leder effect, een 10-inch touchscreen infotainment scherm, satellietnavigatie en draadloze Apple CarPlay en Android Auto. Veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer parkeersensoren voor en achter en een achteruitrijcamera.

De Shine- modellen, die zich in het midden van het modellengamma bevinden, hebben decoraties in satijn chroom-look op de achterbumper, terwijl zwart lederen stoelen worden gecombineerd met grijze accenten in het interieur. Hij beschikt ook over verschillende opgewaardeerde technologieën, zoals een groter 12-inch infotainment touchscreen, head-up display en een draadloos oplaadstation voor smartphones. Een radar gestuurd autonoom noodstop systeem (AEB) behoort ook tot de standaarduitrusting.
Het Shine Pack trim voegt getinte achterruiten, zwarte interieurbekleding, elektrisch verstelbare en verwarm bare voorstoelen en geperforeerd zwart lederen bekleding toe. De standaard veiligheidsuitrusting is nog uitgebreider, met dodehoekwaarschuwing en een 360-graden achteruitrijcamera.
 
motoren:
Kopers kunnen de C5 X bestellen met twee benzinemotoren of als plug-in hybride. Alle modellen zijn voorzien van een automatische transmissie met acht versnellingen.

Citroëns 1,2-liter PureTech-benzinemotor is de enige reguliere aandrijflijn. Hij is verkrijgbaar in twee vermogensniveaus, variërend van 128 tot 178 pk.

Aan de top van het spectrum staat de CX 5 plug-in hybride, die 222 pk levert door de 1,6-liter benzinemotor te combineren met de elektromotor. Hij is uitgerust met een 12,4 kWh batterij en kan 64 mijl afleggen op elektrische energie.


Emily A.

Vorig Nieuws2024 Suzuki Swift begint wegtesten:
Volgende NieuwsPeugeot 208 update 2022 brengt meer technologie: