2023 Mini Countryman SUV elektrisch:

2023 Mini Countryman SUV elektrisch:

De nieuwe 2023 Mini Countryman SUV is gespot tijdens een elektrische testrit.

De Countryman, MINI's op één na best verkochte auto, krijgt binnenkort een derde generatie van het model, dat voor het eerst volledig elektrisch zal zijn.

We verwachten de nieuwe Countryman in 2023. Hij werd gefotografeerd door spionnen terwijl hij werd getest in Duitsland in zowel de Cooper look als Cooper S trim.

Hoewel de nieuwe Countryman de omvang van de MINI SUV vergroot, zal hij waarschijnlijk een soortgelijke retro-styling hebben als zijn voorgangers. Maar de volgende Countryman zal de grootste MINI aller tijden worden.


Een Cooper S versie zal terugkeren, zoals blijkt uit de quad uitlaat setup van een prototype spionage test op de Nürburgring. Het prestatiegerichte model behoudt MINI's 2,0-liter viercilinder turbomotor, maar zal ook profiteren van 48-volt elektrificatie die 215 pk en 360 Nm levert voor meer vermogen en lagere emissies.

2023 Mını Countryman SUV


Het minder sportieve model is waarschijnlijk de Cooper-variant, die het populairst is bij kopers. Hij is nog steeds gecamoufleerd, maar we zien een subtielere verandering in de onderste grille aan de voorkant dan bij de S. De achterbumper is ook boven de vier uitlaatpijpen voor schonere, meer discrete uitlaten.


De designtaal van MINI zal zich met de nieuwe Countryman verder ontwikkelen. Met de volgende generatie driedeurs hatch, die de eerste van MINI's vele aankomende modellen zal zijn, krijgen we onze eerste officiële blik op dit nieuwe designconcept. Eerder gelekte beelden uit China wijzen op de evolutie van de grille van het merk en een nieuwe achterkant met trapeziumvormige achterlichten.

De huidige auto is ongeveer 4,3 meter lang, maar de nieuwkomer zal hem oprekken tot bijna 4,5 meter, waardoor er ruimte overblijft voor de nieuwe kleine elektrische SUV.


Wat de motoren betreft, zal de huidige Countryman PHEV waarschijnlijk worden vervangen door 48-volt mild hybrid units, en voor het eerst zal ook een volledige EV worden aangeboden.

 

Vorig NieuwsNissan introduceerde zijn volgende generatie van volledig autonome technologie:
Volgende NieuwsFiat 500L wordt geëlektrificeerd: