2023 Maserati Grecale Folgore:

2023 Maserati Grecale Folgore:

De Maserati Grecale Folgore is de eerste elektrische auto van het merk, en in 2023 zal de volledig elektrische auto een lange actieradius hebben.

Maserati heeft zijn aankomende volledig elektrische eerste model onthuld. Het heet Grecale Folgore en zal in 2023 worden uitgebracht, kort na de lancering van de benzineversies. De Folgore is een volledig elektrische variant van de nieuwe Levante SUV uit de lagere klasse.

De Grecale Folgore is ook een van de zes nieuwe volledig elektrische Maserati's die we tegen 2025 kunnen verwachten als onderdeel van de 'Folgore'-elektrificatie strategie van het merk. Maserati zal in 2023 een elektrische versie van de GranTurismo coupé maken, en er komen nulemissie-versies van de MC20 supercar, Levante SUV en Quattro porte sedan aan.
De nieuwe 'horizontale' look van de voorkant is geïnspireerd op de nieuwe MC20 supercar, maar is voorzien van een aantal geheel nieuwe rondingen. De grille is opnieuw ontworpen met een nieuwe low-friction look. De onderste delen van de motorkap zijn ook herzien, waarbij prioriteit is gegeven aan aerodynamische efficiëntie boven de niet langer noodzakelijke motorkoeling.

2023 Maserati Grecale Folgore

De Folgore ziet er hetzelfde uit als de benzineversies van de Grecale. De nieuwe koperkleurige Rame Folgore zal beschikbaar zijn voor EV-only, naast zesspaaks aerodynamische wielen.

Maserati heeft het interieur van de Folgore nog niet onthuld, maar heeft bevestigd dat het Econyl-materiaal uitgebreid zal worden gebruikt in de interieurbekleding. Dit is een soort nylon dat is gemaakt van gerecycled materiaal van oude visnetten, dat ook wordt gebruikt in andere elektrische voertuigen van Stellantis, zoals de elektrische Fiat 500. Naast het 12,3-inch digitale instrumentenpaneel en het 8,8-inch touchscreen in het midden, dat wordt aangestuurd door Android Automotive, is het vrijwel zeker dat Maserati's nieuwe digitale stemges tuurde klokinterface zal worden ingebouwd.

2023 Maserati Grecale Folgore

Enkele technische details zoals B. 400 V elektrificatie en 105 kWh batterij. Het motorsysteem van de Folgore zal worden gewaardeerd op ongeveer 540pk en 800Nm, maar de exacte prestatiecijfers en nog belangrijker de maximale actieradius moeten nog worden bevestigd. Ook de oplaad technologie blijft vooralsnog verborgen.

Meer details over de Grecale Folgore zullen kort voor de lancering van de auto in 2023 bekend worden gemaakt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe 2022 SUV Renault Austral vervangt de volledig elektrische Kadjar:
Volgende NieuwsSkoda Kodiaq plug-in hybride versie: