2023 Maserati GranCabrio:

2023 Maserati GranCabrio:

De Maserati GranCabrio arriveert in de herfst van 2023.

Toen Maserati het doek trok over de nieuwe GranTurismo, repten de Italianen met geen woord over de GranCabrio, de dakloze versie van de GranTurismo.
Het is geen verrassing dat hij een nieuwe GranTurismo uit het goud heeft gehaald. Het is al enige tijd duidelijk dat het de opvolger wordt van de vorige GranTurismo, gebouwd van 2007 tot 2019.

 De global product manager van het merk, Massimo Capaldi, die sprak, heeft nu bevestigd wanneer de nieuwe GranCabrio komt. In het najaar van 2023, net na de start van de leveringen van de drukke GranTurismo, moeten de eerste GranCabrios op de weg verschijnen. Het motoren aanbod zal voor beide varianten hetzelfde zijn. Dit betekent dat de open versie beschikbaar zal zijn met zowel een elektrische aandrijflijn (761 pk) als een V6 (490 of 550 pk). De prijzen van de GranCabrio zullen iets hoger liggen dan die van de GranTurismo.

De Maserati GranCabrio Folgore van 2023, die de elektrische variant wordt genoemd, wordt de eerste in massa geproduceerde open-elektrische auto in een hoger segment. Tot nu toe was je, als je elektrisch en open wilde rijden, aangewezen op een stadsauto: daarvoor kon je gewoon bij Smart en Fiat terecht. Er zijn nog minstens twee dakloze elektrische voertuigen onderweg, met de Polestar 6 en MG Cyberster, maar die komen pas in respectievelijk 2026 en 2024.
 

Emily A.

Vorig NieuwsElektrische Honda Prologue:
Volgende Nieuws2023 Lexus UX 300e krijgt nieuwe accu: