2023 Hyundai Kona:

2023 Hyundai Kona:

2023 nieuwe Hyundai Kona gespot door spion fotografen model ziet er beter uit.

Hyundai werkt aan een compleet nieuwe Kona. Deze nieuwe Kona is al een paar keer op foto's in het testpak opgedoken, maar de nieuwe crossover laat op de nieuwe spionageafbeelding nog wat van zijn vermomming in de verbanddoos liggen.

Net als zustermerk Kia en veel andere fabrikanten levert Hyundai auto's die in de basis als elektrische modellen zijn ontwikkeld, maar het produceert ook modellen met zowel een verbrandingsmotor als een EV-hart. We kennen de Ioniq 5 van Hyundai, de eerste van een reeks aangepaste EV's die later dit jaar gezelschap zullen krijgen van de lower-end Ioniq 6. een hybride versie. Kona, die dit jaar vijf jaar oud is, zal begin volgend jaar worden vervangen door een geheel nieuwe generatie.

Dit is niet de eerste keer dat de nieuwe Kona is gespot met gecamoufleerde decals. De afdeling van Hyundai, die testmodellen van discrete decals voorziet, koos twee keer voor verschillende gradaties van camouflagewerk, en ook deze keer maakte de nieuwe Kona verschillende ritten. We zagen laatst een stuk onbeschilderd plaatwerk bij de voorspatborden, maar die stukken zijn nu weer aan het zicht onttrokken. Toch is de algemene plakkerigheid nu minder erg.

 Hyundai voegde minder onderdelen, meestal piepschuim, toe aan de onderkant van het decalwerk, wat resulteert in meer zichtbare echte lijnen. De achterkant is helaas de uitzondering. Maar de voorkant van de Kona is gemakkelijker te zien. Hoewel de Kona net als zijn jongere broertje Bayon een strakkere neus lijkt te nemen, houdt Hyundai vast aan het ontwerp met de tweelaags koplampen. De driehoekige versieringen op de bumper zijn daar een indicatie van.
De huidige Kona is alleen leverbaar als de 1.0 T-GDI, de hybride 1.6 HEV en de volledig elektrische Kona Electric. In ieder geval keren de elektrische variant en de hybride terug. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat Hyundai ook een plug-in hybride aandrijflijn levert voor de nieuwe Kona. De nieuwe Kona zal waarschijnlijk een stapje verder groeien om meer afstand te nemen van de lagere Bayon. De 4,18 meter lange Bayon komt namelijk aardig in de buurt van de huidige 4,21 meter lange Kona. In 2023 zullen we meer te weten komen; de nieuwe Kona zal naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar op de markt komen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPolestar 2BST Editie 270:
Volgende NieuwsToyota GR Corolla: