2023 Daihatsu Tanto FunCross - Prijs en kenmerken:

2023 Daihatsu Tanto FunCross - Prijs en kenmerken:

Daihatsu introduceerde een nieuwe versie van de Tanto kei auto; Het is "FunCross".

De vierde generatie van Daihatsu Tanto werd geïntroduceerd in 2019. Het basismodel werd behouden voor 2023, maar Daihatsu gaf de Tanto Custom een make-over met meer chroom, nieuwe wielen en een grotere grille, evenals meer flitsende kleuren. Belangrijker nog is dat de modellen familie is uitgebreid met de Tanto FunCross, misschien wel de coolste van het stel.

De Daihatsu Tanto FunCross is niet de eerste kei auto die crossover stijlkenmerken overneemt. Veel autofabrikanten, waaronder Suzuki en Mitsubishi, bieden al soortgelijke voertuigen op de Japanse markt. In vergelijking met de standaard Tanto heeft de FunCross nieuwe bumpers van kunststof, waardoor de auto er solide uitziet.

  Andere FunCross- specifieke elementen zijn skid plates in aluminiumstijl, LED-koplampen, dakrails en donker lichtmetalen velgen.

Hij is gebaseerd op het DNGA-platform, net als andere kei-auto's van Daihatsu, waaronder de Tanto, Taft, Move Canbus, Hijet en Atrai. Onder de kleine motorkap ligt een 658 cc driecilinder benzinemotor die 51 pk levert in natuurlijk aangezogen vorm of 63 pk in turbo geladen vorm. Een CVT-transmissie stuurt het vermogen naar de vooras (2WD) of naar beide assen (4WD).

Daihatsu heeft nog geen prijzen bekendgemaakt voor de nieuwe Tanto- varianten, maar naar verwachting zal hij iets duurder zijn dan de gewone Tanto, variërend van 1.243.000 Yen ($ 9.072) tot 1.787.500 Yen ($ 13.045), afhankelijk van de configuratie.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Honda Civic Type R geïntroduceerd:
Volgende NieuwsSmart #1 Brabus 428 pk krachtig: