2023 Cupra Leon krijgt nieuwe motoren en manuele versnellingsbak:

2023 Cupra Leon krijgt nieuwe motoren en manuele versnellingsbak:

Het motoren aanbod voor de Cupra Leon hatchback is uitgebreid met twee nieuwe instapmotoren.

Bovendien heeft het Spaanse merk een nieuw "V1" basisuitrustingsniveau geïntroduceerd, waardoor de Leon compatibel is met de mechanisch vergelijkbare SUV Cupra Formentor. De prijzen moeten nog worden bekendgemaakt, maar de nieuwe auto's gaan in oktober 2022 in de verkoop.

De nieuwe 1,5-liter viercilinder benzinemotor zal zowat de meest betaalbare optie zijn voor nieuwe Cupra Leon-kopers. Deze motor levert 148 pk. De koper kan kiezen tussen een aantrekkelijke handgeschakelde zesversnellingsbak en een intelligente DSG-automaat.

Wie op zoek is naar iets meer vermogen kan opteren voor de nieuwe 187 pk sterke 2.0-liter TSI-motor. In tegenstelling tot de 1,5-liter is deze alleen leverbaar met de DSG-automaat.

Cupra introduceert naast een nieuwe basisuitrusting ook twee nieuwe motoren. Hoewel het "V1"-model het instapmodel van de Leon-reeks is, beschikt hij toch over 18" lichtmetalen velgen, LED-koplampen en -achterlichten, een infotainment display met 12" touchscreen, een keyless entry- en startsysteem en dubbele uitlaten.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsBMW zal de 5 serie 2024 volgend jaar op de markt brengen:
Volgende NieuwsNissan Rogue ontvangt nieuwe Midnight Edition: