2023 Citroen C3:

2023 Citroen C3:

2023 Citroen C3 is nieuw, geëlektrificeerd en eindelijk overgestapt op CMP.

De Citroën C3 wordt volgend jaar volledig vernieuwd, gevolgd door een volledig elektrische versie.
De Citroën C3 is een prominent model binnen Stellantis. Dat heeft meer te maken met de techniek van de auto dan met het design. De huidige Citroën C3 werd namelijk in 2016 gepresenteerd en deelt zijn technische basis met auto's als de vorige generatie Peugeot 208. Er is dus geen modern CMP-platform dat naast verbrandingsmotoren ook elektrische aandrijflijnen aankan. De C3 ging in 2020 onder het mes, wat betekent dat het model nu zes jaar oud is. In 2023 wordt de Citroën C3 volledig opnieuw ontworpen.

Deze geheel nieuwe Citroën C3 wordt de eerste recent gepresenteerde auto van het merk, die doet denken aan het nieuwe en eerste Citroën-logo. Designinvloeden van het onlangs geïntroduceerde werkmodel Oli zouden ook in de C3 kunnen doorsijpelen. In zijn generatiewissel vervangt de Citroën C3 het vrij oude platform van Stellantis, PF1 genaamd, voor de CMP-basis, een platform dat bekend is van vele andere compacte hatchback- en crossover-modellen. Denk aan Peugeot 208, 2008, Opel Corsa, Mokka, DS3 en zelfs Citroën C4 en C4X. Elders is er zelfs een Citroën genaamd de C3, die op het CMP-platform staat, maar deze auto is niet bedoeld voor de Europese markt.

Er komt ook een elektrische versie van de nieuwe Citroën C3. Deze krijgt naar verwachting meteen de vernieuwde elektrische aandrijflijn die Peugeot aan de onlangs opgefriste e-208 en DS aan de gefacelifte en hernoemde DS 3 Crossback heeft gekoppeld. Dat betekent: 51 kWh accupakket (48,1 kWh netto), 156 pk elektromotor en een actieradius van ongeveer 400 kilometer.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAudi R8 Coupé VIO GT RWD prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsNieuwe bijgewerkte Audi Q8 e-tron: