2022 Volvo C40 met prijzen vanaf € 57.950

2022 Volvo C40 met prijzen vanaf € 57.950

De nieuwe Volvo C40 SUV is de nieuwe design, stijl- en volledig elektrische versie van het model.

De Volvo C40 Recharge is in feite een coupé versie van de populaire elektrische SUV Volvo XC40 Recharge.
 De nieuwe Volvo C40 Recharge. Het is een volledig elektrische familie SUV gespecialiseerd in styling aantrekkingskracht, rivaliserend met alternatieven zoals de Audi Q4 e-Tron Sportback en de Skoda Enyaq Coupe.

De nieuwe Volvo C40 Recharge heeft sportievere zij skirts en bumpers, en er is ook een kleine achterklep spoiler aan de achterkant.

Aan de voorkant heeft de auto dezelfde gesloten grille als de XC40 Recharge, waardoor hij eruitziet als een elektrische auto. De Thor's Hammer-koplampen, waarvan de grootlichtbundels nu zijn voorzien van ultra heldere Pixel LED-technologie, zorgen ook voor een stijlvolle look.

2022 Volvo C40

Het is een prachtig uitziende auto, dat en die ruime styling aantrekkingskracht gaat verder binnenin.

Alle C40's hebben standaard een volledig vegan interieur. Blauwe tapijten en portier bekleding zijn leverbaar om de auto wat meer visuele flair te geven. Het voorpaneel heeft een aantal golvend ogende versieringen met een kaart-achtig contourlijn motief, waarvan het ontwerp naar verluidt is beïnvloed door de Zweedse bergen.

2022 Volvo C40

Volvo's nieuwste op Android gebaseerde infotainment systeem met touchscreen is ook aanwezig. Het heeft ingebouwde Google Maps en ondersteunt over-the-air software-updates. Het systeem is eenvoudig te bedienen en de graphics zijn duidelijk en reageren snel. Het is jammer dat dit systeem op dit moment nog geen Apple CarPlay ondersteunt voor extra gebruiksgemak.
De C40 Recharge biedt veel comfort voorin en een goed genoeg niveau van verstelbaarheid voor de rijpositie, maar je zou misschien het stuurwiel iets dichter bij je borst willen plaatsen. De sportief ogende stoelen zijn verwarmd en elektrisch verstelbaar, en zorgen ervoor dat u op lange ritten comfortabel en ondersteund zit.

2022 Volvo C40

 Om te beginnen zorgt de dramatische daklijn van de coupé voor meer hoofdruimte op de achterbank in vergelijking met de gewone XC40 Recharge. Het is zeker geen spelbreker, maar langere passagiers zullen in de C40 Recharge de bovenkant van hun hoofd tegen de hemelbekleding voelen schuren. De kleinere achterruiten kunnen achterin ook een beetje donker aanvoelen.

 Volvo heeft veel parkeercamera's en sensoren om te voorkomen dat u op een drukke parkeerplaats per ongeluk tegen de bumpers botst.

Het bagagevolume van 414 liter is gelijk aan dat van de gewone elektrische XC40. Dit is ook een luik opening, dus het inladen van omvangrijkere spullen gaat net zo gemakkelijk.

Er is slechts één installatie om uit te kiezen. Deze omvat een 75 kWh batterij met een geclaimde actieradius van 273 mijl en een 0-60 mph tijd van 4,7 seconden, die wordt gebruikt om de twee elektromotoren aan te drijven voor een gecombineerd vermogen van 408 pk.

Hij heeft een extreem lichte besturing en een vrij zachte ophanging.

En als het op opladen aankomt, sluit je hem aan op een 7kW-wandcontactdoos thuis en heb je de accu van de C40 's nachts weer ververst. Volg de 150kW DC snellader en hij is in 40 minuten opgeladen van 10% naar 80%. 

vanaf € 57.950

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Jeep merk Grand Cherokee officieel geïntroduceerd
Volgende Nieuws2023 Audi R8 heeft een aankondiging gedaan over zijn nieuwe model.