2022 Volkswagen ID4 prijs en kenmerken:

2022 Volkswagen ID4 prijs en kenmerken:

Volkswagen ID4 is een elektrische auto met een modern, minimalistisch interieur.

Als je van SUV's houdt en steeds meer van elektrische auto's, dan is dit het moment voor de nieuwe Volkswagen ID4 elektrische SUV, zeker omdat je nog even moet wachten op mogelijke alternatieven als de Tesla Model Y en Nissan Ariya.

De Volkswagen ID4 moet ongeveer even groot worden als de Tiguan en net zo praktisch, maar dan met een iets futuristischer uiterlijk. Als jij en je broer Volkswagen Golf en Tiguan zijn, zijn de ID3 en ID4 als je coole familieleden die altijd de laatste mode en technologie hebben.

De ID4 wordt verondersteld het uiterlijk van de ID3 te volgen, en hij lijkt op die auto, met slanke LED-koplampen verbonden door een LED-lichtbalk over de hele breedte, terwijl een grote instap onder de bumper zit. U zult merken dat er geen grille is. en-elektrische auto's hebben die niet nodig omdat ze geen hete motor hebben om ze af te koelen.

2022 Volkswagen ID4

En dat is het wel zo'n beetje wat de voorkant betreft. Aan de achterzijde imiteert een brede lichtbalk het vergelijkbare element aan de voorzijde van de auto.

Met zijn hoge motorkap en gewelfde achterkant oogt de ID4 echter een beetje opgeblazen en zwaar.

Toch is het interieur eenvoudiger van opzet. Om te beginnen is er geen versnellingspook, maar volstaat het om aan een grote knop achter het stuurwiel te draaien, vergelijkbaar met die op de BMW i3. Het stuur verbergt echter de sleutel, dus je moet rond het stuur draaien om hem te zien.

2022 Volkswagen ID4

Het display geeft belangrijke informatie zoals de snelheid en de laadstatus op een duidelijk scherm weer. Voor andere functies is er een 10-inch infotainment systeem.

 Het uiterlijk is misschien niet naar ieders smaak, maar onder de kap van de ID 4 zit een goede allround EV
Er zijn relatief weinig knoppen omdat de meeste functies via het centrale display worden bediend. Spraakbediening is beschikbaar en accuraat, zodat u onderweg niet alleen op het infotainmentsysteem hoeft te vertrouwen.

2022 Volkswagen ID4

De kwaliteit van het interieur is ook niet geweldig, er is wat krassend plastic, maar de ID4 is in ieder geval comfortabel. Er zijn veel verstelmogelijkheden voor de bestuurdersstoel en het stuurwiel, dus je moet in staat zijn om een goede rijpositie te vinden. En er is veel ruimte op de achterbank, dus ook de achterpassagiers zouden het comfortabel moeten hebben, zelfs op de middelste zitplaats.

2022 Volkswagen ID4

Wat bagageruimte betreft, biedt de Volkswagen ID4 543 liter, iets meer dan de 510 liter in de kofferbak van de BMW iX3. In lijn met de vergelijking met de Volkswagen Tiguan evenaart de ID4 niet helemaal de 615 liter, maar gezien de grootte van de accu's onder de vloer in de ID4 is het een redelijke poging.

Volkswagen  ID4 bereik en opladen; Volkswagen ID4 wordt aangeboden met vier batterij-opties met vermogens variërend van 148 pk tot 299 pk en bereik waarden beginnen van 213 mijl tot 322 mijl.

Zoals bij alle elektrische auto's, de ID4 beweegt snel en soepel en beweegt stil. Door de afwezigheid van motorgeluid hebben sommige EV's last van veel wind- en weggeluid, maar dat is hier niet het geval.

Hij is ook wendbaar omdat de ID4 een extreem kleine draaicirkel heeft, wat erg handig is in de stad of bij het parkeren.

 

vanaf € 47.740

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Kia Niro
Volgende Nieuws2022 Opel Grandland prijs en kenmerken: