2022 Volkswagen ID Buzz nieuw EV-model komt eraan:

2022 Volkswagen ID Buzz nieuw EV-model komt eraan:

ID Buzz komt in maart met zijn op bestelwagens geïnspireerde retro, wat het bedrijf een nieuw elan geeft.

CEO Ralf Brandstätter zegt dat de elektrische wedergeboorte van een van Volkswagen's bekendste en best verkochte voertuigen mensen met een liefde voor auto's zal laten zien dat ze bij het bedrijf werken.

De ID Buzz Van, een retro-futuristisch herontwerp van de originele Type 2, zal op 9 maart debuteren als het nieuwste lid van de snelgroeiende MEB-gebaseerde EV-familie.

2022 Volkswagen ID Buzz

Als grootste elektrische voertuig in de ID-familie, maakt hij gebruik van hetzelfde MEB-platform als de ID 3 hatchback en ID 4 en ID 5 SUV's, en zal hij het eerste voertuig in de reeks zijn dat wordt aangeboden in personenvervoer en commerciële vormen.

Hij zal worden aangeboden in de vorm van een Californische caravan om de flexibiliteit van het doelgerichte Type 2 te behouden.

2022 Volkswagen ID Buzz

Een voorproefje van de stijl van de ID Buzz is een minimalistisch ontwerp aan de voorkant dat grotendeels trouw blijft aan het veelgeprezen 2017-concept, maar het verbindt met andere ID-modellen, zij het een beetje platter om de binnenruimte te maximaliseren, en verschillende verwijzingen naar eerdere modellen.

2022 Volkswagen ID Buzz

Samen met de nieuwe ICE-aangedreven Multivan wordt hij in standaard- en lange versies geproduceerd in de Volkswagen-fabriek in Hannover.

Volgens de fabrikant zal de ID.Buzz dezelfde batterij en achter- en vierwielaandrijving bieden als de andere elektrische MEB-voertuigen.

De 369 pk sterke vierwielaandrijving van de conceptcar is waarschijnlijk teruggeschroefd voor de topversie, maar hij is even krachtig als de 295 pk van de ID 4 GTX. 

 

Emily A.
 

 

Vorig NieuwsLamborghini zei vaarwel tegen de benzinemotor.
Volgende Nieuws2022 Honda-e electric prijs en kenmerken: