Nieuws

2022 Volkswagen De ID.3

Volkswagen ID.3 is een volledig elektrische hatchback die kan worden beschouwd als de volgende generatie Golf. 

 

Ok, dit verkoopt waarschijnlijk een beetje te veel; Maar deze batterij-aangedreven vijfdeurs familie hatchback met een bereik van bijna 340 mijl die de Tesla heeft gevangen.

Tegen zware concurrentie in oorlog met de graag van de Nissan Leaf, Hyundai Kona Electric en de fantastische Kia e-Niro.

De kleurkeuze, voornamelijk grijs en zilver, is niet zo gedurfd als het exterieur, maar contrasteert wel schitterend met het zwarte dak en de achterklep. Alle modellen zijn standaard voorzien van 18-inch stalen wielen met kunststof kappen, behalve de Style en premium Tour-versies (hier zijn respectievelijk 18-inch en 19-inch velgen de norm), maar als optie zijn ook 20-inch wielen verkrijgbaar.

2022  Volkswagen ID3

In het interieur heeft Volkswagen gekozen voor een minimalistische look, zodat er weinig fysieke schakelmogelijkheden zijn. Een groot 10-inch touchscreen infotainment domineert het dashboard, samen met een kleiner digitaal instrumentendisplay dat kan worden bediend met knoppen op het stuurwiel.

De passagiersruimte is werkelijk uitstekend en ook de kofferruimte is van een goed formaat. Er zijn ook verschillende opbergvakken verspreid over de plaats, wat altijd handig is. Ons enige echte minpuntje aan het interieur is de basiskwaliteit van de materialen. We zijn gewend aan Volkswagens met veel soft-touch oppervlakken en slim ogende glanzende vloerbedekking, maar de ID.3 wordt een beetje te zwaar op de harde, saai ogende krassende kunststoffen op plaatsen.

2022  Volkswagen ID3

De ID.3 is nu verkrijgbaar met drie verschillende batterijpakketten. De geclaimde actieradius van de ID.3 met het kleinste pakket is 217 mijl, terwijl het grootste pakket 336 mijl bedraagt. Deze batterijformaten zijn ook afhankelijk van verschillende vermogens voor de elektromotor. Afhankelijk van welke je kiest zal de ID.3 145 pk, 150 pk of 204 pk leveren. Tot nu toe hebben we alleen de snellere 204pk modellen gebruikt en ze zijn echt gemakkelijk om mee om te gaan. De acceleratie is onmiddellijk, zodat u gemakkelijk gaten in het verkeer kunt dichten en openbreken.

2022  Volkswagen ID3

De ID.3 kan een beetje stug en strak aanvoelen op een lastige hobbel of hobbel, maar zodra hij een beetje accelereert, wordt het een comfortabele snelwegcruiser. Hij beweegt vrij soepel, met goede gripniveaus en een precieze besturing. Het zicht naar voren is geweldig, maar een kleine achterruit beperkt het zicht naar achteren een beetje. Je krijgt ook veel slimme veiligheidssets als standaard, zoals adaptieve cruise control en lane keeping assist.

 

Prijs vanaf €33.490