2022 Toyota Mirai waterstof elektrisch prijs en specificaties:

2022 Toyota Mirai waterstof elektrisch prijs en specificaties:

De nieuwe Toyota Mirai is knap, interessant en een traditionele elektrische auto op waterstof

De nieuwe Toyota Mirai is de nieuwste versie van de waterstofcelauto van het Japanse merk, dit keer op basis van een Lexus-aandrijflijn in plaats van de Toyota Prius.
Dat komt vooral door de brandstof. In plaats van de auto aan het stopcontact te koppelen om de accu op te laden, vul je hem met vloeibare waterstof, net zoals je benzine in een auto stopt. Met behulp van een indrukwekkend complexe chemie zet een speciale brandstofcel onder de motorkap van de Mirai die waterstof vervolgens om in elektriciteit, die op zijn beurt de elektrische motor achterin de auto aandrijft.

Het is allemaal heel slim, maar er zijn een paar problemen. Om te beginnen is waterstof niet zo goedkoop.

Dus als het op gebruikskosten aankomt, heeft het geen groot voordeel ten opzichte van een benzine- of dieselauto. Maar de conclusie van de Mirai is dat de enige uitstoot die hij produceert water is.

Echter, waterstof tankstations zijn net zo gewoon als de Apple Watch.

Maar ervan uitgaande dat de totalen en de geografie van de tankstations allemaal werken, is de Mirai eigenlijk een prima auto om mee te leven.

2022 Toyota Mirai

Om te beginnen voelt het interieur solide en goed gemaakt aan, maar of het stijlvol genoeg is om zijn prijskaartje te rechtvaardigen is misschien meer discutabel. Toch staan Toyota's bekend om hun bulletproof betrouwbaarheid en de Mirai moet die reputatie waarmaken.

Het infotainmentsysteem is ook erg goed. Toyota's eigen besturingspakket is niet de meest geavanceerde software ter wereld, maar de aanwezigheid van Android Auto en Apple CarPlay betekent dat je je telefoon gewoon kunt inpluggen en deze systemen kunt gebruiken. De Mirai heeft drie tanks aan boord die tot 5,6kg vloeibare waterstof kunnen bevatten. Zorg ervoor dat je altijd een benzinestation kunt vinden waarmee je 400 mijl kunt rijden.
Comfortabel zitten in de Mirai is eenvoudig, want de stoelen en het stuurwiel zijn elektrisch verstelbaar, en de met leer beklede stoelen zelf voelen heerlijk luxueus aan.

2022 Toyota Mirai

De passagiersruimte voorin is goed en er is genoeg ruimte voor kleine spullen die je mee wilt nemen. Er is een fatsoenlijke bekerhouder en een groot tussenschot tussen de stoelen, maar het is jammer dat de portiervakken een beetje klein zijn. Er is ook een plat, platform-achtig draadloos oplaadplatform en er is een kleine barrière om te voorkomen dat uw smartphone wegglijdt als u een bocht omgaat.

Als je de achterbank wordt toevertrouwd, is de Mirai niet al te licht. De aflopende daklijn vult de hoofdruimte op en is nog steeds een beetje smal, al heeft de hemelbekleding uitsparingen voor je hoofd. De beenruimte is in ieder geval goed, maar onder de voorstoelen is ook niet veel ruimte voor je voeten. De middelste zitplaats is praktisch onbruikbaar voor volwassen passagiers.

De kofferbak biedt slechts 321 liter ruimte, wat niet bepaald geweldig is voor een auto van deze omvang, waar kleinere concurrenten zoals de Volkswagen ID.3 tot 380 liter hebben. De ID.3 heeft ook neerklapbare achterstoelen, terwijl de Toyota dat niet heeft.

 

2022 Toyota Mirai
Maar wat echt opvalt is hoe stil en elegant de Mirai is, met bijna geen wind- of weggeluiden, en de mechanische onderdelen zijn bijna geruisloos.

De Mirai heeft ook een uitstekende wegligging, hij kan hobbels en strepen op de weg veel beter aan dan de meeste andere elektrische auto's. Maar denk niet dat deze zachte, voorzichtige aanpak betekent dat hij struikelt bij het eerste teken van een bocht, want niets is minder waar. Hij is eigenlijk heel wendbaar en houdt zijn lichaam strak onder controle.

Sturen helpt ook, want hoe sneller je gaat, hoe meer gewicht hij toevoegt en je vertrouwen geeft in snelheid. Hij wordt lichter om te helpen bij het parkeren in de stad en de algemene wendbaarheid. 
 

vanaf € 65.995

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Mercedes-AMG GT 63
Volgende NieuwsGedeeltelijke foto's van E-NEVA gedeeld