2022 Toyota Innova EV concept:

2022 Toyota Innova EV concept:

De Indonesian International Auto Show opende zijn deuren in Jakarta in 2022 en de Toyota Innova EV conceptwagen werd er tentoongesteld.

De tweede generatie Toyota Innova debuteerde in 2015 als een meer traditionele ICE-aangedreven MPV met drie rijen zitplaatsen.

Toyota Astra Motor verwijderde de aandrijflijn en recreëerde een elektrische motor en batterij. Helaas heeft het bedrijf geen informatie verstrekt over de prestaties. Maar een momentopname uit de video toont de resterende actieradius van 134 km met 67 procent batterij. Een volledig opgeladen batterij biedt een actieradius van ongeveer 210 km.

2022 Toyota Innova EV Concept
Het design van de Innova EV bestaat uit een gesloten grille, blauwe accenten op de koplampen, grijze lichtmetalen wielen, blauwe stickers op het loopvlak en een set EV-badges.

Binnenin is het concept voorzien van op maat gemaakte bekleding met het Innova EV embleem en een aangepast instrumentencluster. We vermoeden dat de toerenteller op nul zal blijven steken, wat de bestuurder er voortdurend aan herinnert dat er geen verbrandingsmotor onder  de kap ligt. Gelukkig wordt het batterijniveau weergegeven op het kleine infotainment scherm, zodat je weet wanneer je een lader moet zoeken. 
 

Emily A.

Vorig NieuwsDS Automobiles werd het merk in Europa met de laagste CO2-uitstoot.
Volgende NieuwsNieuwe Skoda Enyaq: