2022 Toyota Aygo

2022 Toyota Aygo

nieuwe Toyota Aygo

De wereld van de stadsauto's ziet er eigenlijk vrij saai uit met variaties op een thema zoals de Volkswagen Up en de Seat Mii, maar de Toyota Aygo is eigenlijk een beetje flitsend.

De massieve grille, het contrasterende dak en de agressief vormgegeven bumpers laten hem zeker opvallen naast de saaie tweeling van VW en Seat, en beter nog, hij is verkrijgbaar in een aantal serieus gedurfde lakkleuren.

Ook binnenin ziet hij er netjes uit, zodat u instapmodellen vermijdt die er zo modern uitzien als een lege tank. Alle Toyota Aygo's hebben een minimalistische middenconsole en een infotainmentsysteem met touchscreen en intuïtieve smartphone-spiegeling voor Apple- en Android-toestellen.

2022 Toyota AygoX

 

De ruimte op de voorzetels is vrij goed voor zo'n kleine auto, maar je kunt de hoogte van de bestuurderszetel niet aanpassen in de instap Toyota Aygos. Je krijgt ook geen verstelbare lendensteun, maar er is voldoende vulling om in ieder geval vervelende rugpijn op lange ritten te voorkomen.

 

Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden van de achterbank van de Toyota Aygo. Net als de VW Up zijn er slechts twee, maar ze zijn niet bijzonder breed of goed gewatteerd, en iedereen langer dan 1,80 meter zal echt moeite hebben met been- en hoofdruimte. De bagageruimte van de Aygo is ook niet zo groot als die van de Up, en door de lange lip is het niet eenvoudig om de koffer te vullen.

2022 Toyota AygoX

 

Maar zoals de meeste stadsauto's is de Toyota Aygo beter geschikt voor ritjes naar de winkels dan voor lange ritten, en daarom zijn alle modellen voorzien van voorzieningen die u veilig houden in de stad, zoals een hulpsysteem bij het wegrijden op een helling en automatische. Noodstop en waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook.

 

In de Toyota Aygo voel je het gerommel van de grote kuilen in je zetel, iets meer dan in de comfortabelere Up, en de driecilinder benzinemotor van de Aygo maakt behoorlijk veel lawaai als je hard accelereert, maar hij is behoorlijk zuinig en heeft genoeg kracht om het verkeer te volgen.

2022 Toyota AygoX

De Toyota Aygo is echter beter geschikt voor ritjes naar de winkel dan voor lange ritten over de snelweg, en is daarom uitgerust met veel voorzieningen om u in de stad veilig te houden, zoals een automatische noodstop

 

vanaf € 21.270

Vorig Nieuws2022 Renault Twingo
Volgende Nieuws2022 BMW İ3