2022 Smart EQ fortwo cabriolet vanaf € 26.995

2022 Smart EQ fortwo cabriolet vanaf € 26.995

Als je in de stad een frisse neus wilt halen en de wind door je haren wilt laten waaien, maak dan kennis met de Smart EQ fortwo cabrio.

Een kleine, tweezits, open-top stadswagen die volledig op elektriciteit rijdt. In feite is het de kleinste die te koop is en de unieke, enige elektrische cabriolet.

Het uiterlijk van de Smart is in de loop der jaren nogal veranderd, maar ondanks een nieuwe grille en bumper is hij hetzelfde brutale basisgezicht gebleven. Er zijn nu meer lichtmetalen wielen en kleuropties dan ooit tevoren, waardoor nog meer maatwerk mogelijk is.

 

Binnenin het instrumentenpaneel van de Smart EQ fortwo cabrio zit een funky ontwerp dat enigszins verandert afhankelijk van het model dat je koopt. De meeste kunststoffen boven zijn van goede kwaliteit, maar sommige van de onderste en Smart's schakelaars voelen goedkoop aan.

2022 Smart EQ fortwo cabrio

Het touchscreen infotainmentsysteem van de Smart is ook zwak. De satellietnavigatie is echt een van de slechtste die te koop is en het schermgebruik is laggy. Gelukkig zijn Apple CarPlay en Android Auto standaard, zodat je je smartphone kunt spiegelen.

 Wil je een elektrische auto, maar wil je ook niet dat de wind met je haar speelt? Dan zul je een Smart EQ fortwo cabrio moeten kopen, het is het enige model dat te koop is.
De Fortwo Cabrio is een stevige tweezitter, maar heeft rondom genoeg ruimte om volwassenen te laten liggen. De hoge zitpositie en het gebrek aan wielverstelling betekenen echter dat de zitpositie niet voor iedereen zal zijn weggelegd. De opbergmogelijkheden binnenin zijn schaars en ook de bagageruimte is klein.

2022 Smart EQ fortwo Cabrio

Elke fortwo cabriolet wordt aangedreven door een 17 kWh accu die 81 hp levert via een motor, een sprint van 0-62 mph in 11,6 seconden en een bescheiden actieradius van 70 mijl. Met een snellader van 22 kWh duurt het minder dan 40 minuten om de accu tot 80% op te laden, maar een volledige lading thuis met een wallbox van 7 kWh duurt meer dan drie uur.

Dit kost u weinig, wat ongeveer 7 keer goedkoper is dan het tanken van de gemiddelde benzineauto op dezelfde afstand.

2022 Smart EQ fortwo Cabrio

Terwijl de sprint van de Fortwo Cabrio naar 100 km/u voetgangersachtig is, bereikt de Smart EQ Coupé ongeveer 100 km/u in minder dan vijf seconden, dus hij voelt urgentie weg van de lichten. Er zijn maar weinig auto's in de stad die zo wendbaar en manoeuvreerbaar aanvoelen, maar door hun geringe afmetingen springen ze te vaak over hobbels en bobbels.

Ritten op de snelweg zijn ook niet bijzonder comfortabel, en hoewel de Coupé wendbaar aanvoelt, nemen de lichte besturing en het hobbelige rijgedrag het meeste plezier in scherpe bochten weg.

Als u een elektrische auto wilt, maar ook wilt dat de wind met uw haar speelt. Dan zou je eens kunnen kijken naar een Smart EQ fortwo cabriolet.

vanaf € 26.995

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Volvo CX40 Recharge plug-in Hybrid vanaf € 44.495
Volgende Nieuws2022 Mazda MX-5 met prijzen vanaf € 37.490