2022 Skoda Fabia prijs en kenmerken:

2022 Skoda Fabia prijs en kenmerken:

De 2022 Skoda Fabia is een handige, makkelijk te besturen auto.

Hoewel de Skoda Fabia een kleine hatchback is die zijn mechanische onderdelen deelt met de Volkswagen Polo en Seat Ibiza, is het altijd de meest verstandige optie van het trio geweest. Het is de meest praktische en vaak de goedkoopste, maar het is nooit de meest opwindende of luxueuze versie geweest.

Er zit een vergelijkbaar verhaal in. Hij is slimmer gemaakt dan zijn voorganger, maar is relatief eenvoudig. Kleurrijke strepen, een groot genoeg infotainment  scherm en voldoende ruimte helpen deze kast zijn werk te doen, maar je vindt er wel behoorlijk wat krassend plastic in terug.

2022 Skoda Fabia

Je zit wel snel comfortabel, want de Fabia heeft veel instelmogelijkheden om je te helpen de juiste positie te vinden. Tel daarbij op de comfortabele stoelen die perfect zijn voor langere ritten en je hebt een interieur dat zeker opvalt in plaats van functioneert.

Passagiers zullen ook tevreden zijn, want de ruimte achterin is prima. Er is veel hoofd- en knieruimte en de Isofix -punten voor kinderzitjes zijn gemakkelijk bereikbaar.

Ook de bagageruimte van de Fabia is zeer praktisch. Deze auto uit zijn klasse beschikt over 380 liter, wat indrukwekkend is voor een auto van dit formaat. Hij overtreft de Volkswagen Polo met ongeveer 30 liter, maar overtreft de Ford Fiesta met bijna 90 liter. Met de achterbank neergeklapt neemt dit toe tot 1.190 liter, maar voor een vlakke ruimte moet u wellicht de optionele variabele bagageruim tevloer aanschaffen.

2022 Skoda Fabia
Onder de motorkap kunt u kiezen uit drie benzinemotoren. De instap 1.0-liter benzine met natuurlijke aanzuiging ontwikkelt 80 pk, terwijl de versies met 95 pk en 110 pk worden aangeboden op 1.0-liter turbobenzine. De twee minst krachtige motoren krijgen een handgeschakelde vijfversnellingsbak, terwijl de 110 pk kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeven traps automaat.

Wat zeker over het hoofd wordt gezien, is een elektrische of hybride optie. In deze tijd zijn kleine hatchbacks het perfecte type auto voor emissievrije aandrijving, omdat ze het meest in en rond steden worden gebruikt, dus het is jammer dat Skoda hier een beetje over het hoofd heeft gezien.

2022 Skoda Fabia

Hoewel prestaties niet cruciaal zijn bij de Fabia, is de 110pk-optie de enige optie die onder de 10 seconden blijft voor de 0-60mph tijd, hij kan een topsnelheid van 125mph bereiken.

In de stad presteert hij goed, want dankzij zijn korte wielbasis is hij gemakkelijk te manoeuvreren. Zijn draaicirkel bedraagt minder dan 11 meter, waardoor hij gemakkelijk kruispunten en krappe ruimtes op- en afrijdt. Hoewel de motoren niet erg krachtig zijn, zijn de turbo-opties behoorlijk levendig en maken ze het in- en uitstappen in het verkeer een stuk eenvoudiger.

Ook op de snelweg heeft u niet veel te klagen. De auto voelt evenwichtig en verfijnd aan, met weinig wind- en bandengeruis in het interieur. De ophanging absorbeert ook bijna alle hobbels waarmee u in aanraking komt, waardoor het een geweldige kleine auto is om lange afstanden mee te rijden. 
 

vanaf € 20.290 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Skoda ENYAQ IV coupé prijs en specificaties:
Volgende Nieuws2022 Yamaha EO1 VE EO2 elektrische scooter functie: