2022 Skoda ENYAQ IV coupé prijs en specificaties:

2022 Skoda ENYAQ IV coupé prijs en specificaties:

De demonstratie van de 2022 Skoda ENYAQ IV coupé elektrische versie is gedeeld.

Vóór de officiële presentatie, die op 31 januari werd aangekondigd, werd al een voorproefje van de Enyaq Coupé iV gemaakt met realistische tekeningen. Van de Enyaq Coupé iV kan worden gezegd dat het de Skoda-versie is van de Volkswagen ID 5, een variant van de Volkswagen ID 4 met een fancy dak. De nieuwe afbeelding onthulde dat de coupé wordt gekenmerkt door een op maat gemaakte, agressievere voorbumper naast zijn aflopende daklijn.

Skoda belooft een wrijvingscoëfficiënt van 0,234 voor de nieuwe coupé SUV, die wordt beschouwd als de beste in zijn klasse, en het nieuwe model wordt beoordeeld als bijzonder rij-efficiënt.

2022 SKODA ENYAQ İV COUPE

De Enyaq Coupé zal waarschijnlijk worden aangeboden met dezelfde batterijen als de standaardauto, en Skoda zegt dat de opgewaardeerde Aero de maximale actieradius zal uitbreiden tot iets meer dan 333 mijl met de grootste 77kWh batterij. De lage capaciteit 58kWh batterij wordt gezegd dat een bereik van ongeveer 260 mijl hebben.

2022 SKODA ENYAQ İV COUPE

Skoda moet nog bevestigen of het dezelfde aandrijflijn zal aanbieden in de coupéversie. De standaard Enyaq kan worden uitgerust met een 177 pk of 201 pk sterke motor achterin, of met een motor op elke as voor een totaal van 262 pk.

Het bedrijf moet de 296 pk sterke Enyaq vRS nog aankondigen, die nauw verwant zal zijn aan de Volkswagen ID 4 GTX, maar het is mogelijk dat de trim eerst beschikbaar is op de Enyaq coupé.

2022 SKODA ENYAQ İV COUPE

Afgezien van het gewijzigde silhouet en de herziene voorkant, zal de Enyaq coupé van binnen en van buiten hetzelfde zijn als de SUV met platte staart. Een preview video laat zien dat hij zijn verlichte grille zal delen met de bestaande auto, als aanvulling op het interieur geïnspireerd door moderne leefomgevingen met een vergelijkbare focus op duurzaamheid.         

De prijs van de Skoda ENYAQ IV coupé is nog niet bekend.

Emily A.

Vorig NieuwsChevrolet Corvette ZO6 op veiling verkocht voor record prijs.
Volgende Nieuws2022 Skoda Fabia prijs en kenmerken: