2022 Renault Twingo

2022 Renault Twingo

Nieuwe Renault Twingo

De Renault Twingo is de kleinste auto van Renault en een alternatief voor andere kleine stadsliefhebbers zoals de Volkswagen Up, Toyota Aygo en Hyundai i10.

2022 Renault Twingo

Als u echter bekend bent met de vorige generaties van de Twingo, is dit iets heel anders. Hij werd ontwikkeld in samenwerking met Smart ForFour, dus deze nieuwste versie is een auto met achtermotor en achterwielaandrijving - een lay-out die echte voordelen heeft in termen van hoeveel ruimte er in de auto is en hoe gemakkelijk hij te besturen is in de stad.

 

Aan de buitenkant is niets te zien van deze revolutionaire (voor een stadsauto) lay-out. De auto ziet er echter wel heel anders uit, en zoals bij de meeste kleine auto's tegenwoordig, is er veel ruimte voor de eigenaar om zijn auto aan te passen. Alles, van de kleur van de lak tot de lichtmetalen wielen, kan worden aangepast aan uw wensen, en u kunt ook extra stickers toevoegen om uw auto te laten opvallen.

2022 Renault Twingo

Nog een slimme twist, Renault heeft een app die je op je smartphone kunt installeren. Die bevestig je vervolgens aan een houder in de auto en je krijgt meteen een touchscreen waarmee je de satellietnavigatie, telefoon en stereo-installatie kunt bedienen. Als je een groter touchscreen wilt, kun je het optionele R-Link-systeem installeren met een geïntegreerd 7,0-inch display, waarop je verschillende onderdelen van het infotainmentsysteem bedient.

 

Waar de Renault Twingo zich echt onderscheidt van de alternatieven, is hoeveel ruimte hij binnenin biedt. Er passen met gemak vier volwassenen in en het in- en uitstappen is geen meesterlijke stunt zoals sommige kleine auto's dat kunnen zijn. Wees gewaarschuwd, het optionele stoffen schuifdak vermindert de beschikbare hoofdruimte vrij aanzienlijk, dus zorg ervoor dat dit geen probleem is voordat u dat vakje aanvinkt.

 

Deze uitstekende binnenruimte is te danken aan de motor achterin, maar er zijn wel wat compromissen aan deze indeling. Het meest voor de hand liggend is dat, aangezien de motor onder de bagageruimtebodem ligt, de bagageruimte slechts 188 liter bedraagt, wat iets minder is dan wat je bijvoorbeeld in een Up zou vinden.

2022 Renault Twingo

Je kunt dit vergroten door de rugleuningen van de achterbank in een hoek van 90 graden te zetten, wat niet bepaald comfortabel is, maar de cabine heeft ook ongeveer 50 litre opbergruimte in verschillende zakken en dozen. Je kunt ook de passagiersstoel voorin plat klappen en de Renault Twingo accepteert ladingen tot 2,3 meter lang.

 

Het enige wat de achterwielaandrijving niet doet, is de Twingo omtoveren tot een soort mini-Porsche 911 supercar die dezelfde lay-out heeft. In feite klinkt dit helemaal niet als een bijzonder sportieve auto om in te rijden - maar het is niet zonder zijn voordelen.

De neus voelt bijvoorbeeld veel lichter aan zonder de motor voorin de auto. En omdat de auto achterwielaangedreven is, kunnen de voorwielen meer draaien dan bij een auto met voorwielaandrijving, wat resulteert in een zeer korte draaicirkel. Het resultaat is dat de auto heel gemakkelijk door de stad te manoeuvreren is en in de kleinste parkeervakken te krijgen is. Op de openbare weg is het echter niet de meest prettige kleine auto om in te rijden.

2022 Renault Twingo

Dat komt deels doordat het stabiliteitscontrolesysteem iets te gretig is om in te schakelen wanneer de bestuurder iets enthousiaster is en de bochten iets sneller begint te nemen.

Ook de Twingo is niet de meest comfortabele kleine auto, zeker niet de modellen met grotere wielen. De VW Up en Hyundai i10 voelen meer gevestigd en meer volwassen aan op de weg.

Zoals vaak het geval is met deze kleine auto's, is er slechts een kleine selectie van motoren om uit te kiezen. Als u een Twingo wilt, kunt u kiezen uit twee motoren: een 1,0-liter met 70 pk en een krachtigere 0,9-liter turbo met 90 pk. De 1,0-liter is voldoende als u het grootste deel van uw tijd in de stad doorbrengt, maar het is de moeite waard om voor de krachtigere motor te kiezen als u van plan bent om langere ritten buiten de stadsgrenzen te maken.

 

Minder gelukkig is de Renault Twingo iets duurder dan de meest voor de hand liggende alternatieven, maar elk model is goed uitgerust met DAB-radio, elektrisch bedienbare ramen vooraan, afzonderlijk neerklapbare achterbank, led-dagrijverlichting, bandenspanningscontrolesysteem en USB-connectiviteit.

 

Ondanks dit hoge niveau van standaarduitrusting en de royale ruimte voor de passagiers, is het moeilijk om de Twingo aan te bevelen tussen de alternatieven. Hij is een beetje duur aan de onderkant van het gamma, en hoewel duurdere modellen (met een krachtigere motor) zinvoller zijn, kosten ze evenveel als grotere voertuigen die veel meer ruimte bieden.

  prijzen vanaf € 21.270

Vorig Nieuws2022 Peugeot 108
Volgende Nieuws2022 Toyota Aygo