2022 Renault Duster Oroch:

2022 Renault Duster Oroch:

Dacia Duster pick-up versie is vernieuwd en Duster Oroch krijgt nieuw interieur

Wist u dat de Dacia Duster van de vorige generatie ook als pick-up bestaat? De Duster Oroch, die in Zuid-Amerika onder het merk Renault wordt verkocht, is in een nieuw jasje gestoken en vooral het interieur is sterk vernieuwd.

Renault Duster Oroch

Buiten Europa verdienen de Dacia-modellen meestal hun brood als Renault, onder meer in Rusland en in enkele Zuid-Amerikaanse landen. In Zuid-Amerika trok Renault in 2014 het doek van de Duster Oroch Concept, een voorproefje van een pick-up versie van de toen verkrijgbare Duster, waarbij de productieversie een jaar later werd onthuld. Hoewel Renault in Zuid-Amerika ook de tweede generatie Duster verkoopt, die al jaren in Europa wordt geleverd, staat de Duster Oroch op basis van de vorige Duster daar nog steeds in de ver koop charts. Nu is deze pick-up volledig onder handen genomen, maar nog steeds verwant aan de vorige Duster.

Renault Duster Oroch

De praktische Duster-variant verliest echter het Duster-deel van zijn naam. De pick-up, die nu gewoon de Renault Oroch heet, heeft een nieuwe grille die lijkt op die van de second-gen Duster, en overladen met avontuurlijker ogend bumper werk krijgt de topversie die nu de Outsider heet overal nieuwe bumpers. Zowel de voor- als achter lichtunits zijn nu donkerder en de modelnaam is in koeienletters te lezen op de achterkant van de Duster met de open laadruimte. De kunststof bekleding rond de wielkasten is iets anders, en achter de achterruit krijgt de Outsider een nieuw frame.

Renault Duster Oroch

Renault brengt nog ingrijpender wijzigingen aan in het interieur van de Duster Oroch. Dat wil zeggen, het instrumentencluster van de vorige generatie Duster werd vervangen door een volledig nieuwe cockpit, en nu wordt het instrumentencluster gecompleteerd met een hoger geplaatst 8-inch infotainment scherm. Alles geeft het interieur van de Duster Oroch een veel modernere look. De Duster Oroch zal nu ook in Zuid-Amerika verkrijgbaar zijn, met de opgeblazen 1.3 TCe die Renault ook in de Captur gebruikt, en de nieuwe Duster daar. Deze machine rijdt niet alleen op benzine, maar ook op ethanol, zoals in landen als Brazilië. Als je er benzine in stopt, levert hij 1,3 143 pk. Als je hem vult met ethanol, is de machine krachtig 148 pk. Ook de vertrouwde turbocharged 1.6 keert terug, een motor die houdt van benzine (118 pk) en ethanol (120).

Emily A.

Vorig NieuwsAston Martin Lagonda SUV:
Volgende Nieuws2023 Toyota Crown SUV: