2022 Peugeot 308 kenmerken:

2022 Peugeot 308 kenmerken:

De nieuwe Peugeot 308 is een auto die alle verwachtingen overtreft.

De Peugeot 308 is misschien wel een van de meest in het oog springende hatchbacks, maar dankzij het luxueuze interieur, de intuïtieve infotainment technologie en de comfortabele navigatie is het niet alleen maar een mooi gezicht. Aan het kleine stuurwiel moet u misschien even wennen.
Als u wilt dat uw volgende gezinshatch echt opvalt in een zee van ingetogen alternatieven zoals de Volkswagen Golf en Ford Focus, dan is de Peugeot 308 echt iets voor u.

Naast het felle chroom voor overdag, de felle rijlichten en de LED-verlichting, is de gloednieuwe schildvormige Peugeot-badge overal te zien.

2022 Peugeot 308

Toch werken deze charmes van de auto op de een of andere manier samen om de 308 er luxueuzer uit te laten zien dan de meeste andere kleine familie hatchback modellen zoals de Skoda Octavia of SEAT Leon.

Een soortgelijk verhaal is er aan de achterzijde, waar Peugeot enkele felrode remlichten aan de achterklep en een set glanzende chromen uitlaatsierstukken aan de bumper heeft toegevoegd. Hoewel dichterbij en deze vierkante buizen zijn gewoon plastic inserts.

2022 Peugeot 308

Gelukkig zijn er maar weinig van deze oplichters in het interieur van Peugeot. Als een oppervlak er mooi uitziet, zal het bijna zeker even pluche aanvoelen. Dat geldt voor alles, van de zachte dashboardbekleding tot de solide middenconsole en de slanke afwerking met metaaleffect rond de ventilatieopeningen. Deze ventilatieopeningen bevinden zich net boven het combi-instrument, naast een hoog gemonteerd display voor de bestuurder dat de ouderwetse analoge wijzerplaten vervangt.

Dit lijkt sterk op de opzet die je krijgt op de kleinere 208 en grotere 3008 SUV, wat betekent dat je over het stuur kijkt in plaats van je snelheid af te lezen.

2022 Peugeot 308

Het stuurwiel is veel kleiner dan bij de meeste auto's en zit op je schoot in plaats van op armlengte afstand. Het is een vreemde layout die misschien niet bijzonder geschikt is voor lange bestuurders.

Voor lange passagiers is het misschien een beetje moeilijk om comfortabel op de achterbank van de Peugeot 308 te zitten, maar er is genoeg ruimte voor kinderen om comfortabel te zitten en de kofferbak kan gemakkelijk de bagage van een gezin vervoeren voor een weekendtrip.

2022 Peugeot 308

 De Peugeot 308 is een comfortabele familie hatchback op typisch Franse wijze die een stijlvolle styling uitstraalt. Het kan echter even wennen zijn aan de ongebruikelijke indeling van het interieur: Nu we het er toch over hebben, de Peugeot 308 is comfortabel om langere tijd in te rijden en rijdt met plezier op snelwegsnelheden.

Als lange ritten uw ding zijn, zult u de 130 pk sterke 1,5-liter dieselmotor van de 308 moeten uitproberen. Maar die is overwegend stil en haalt in normale rijomstandigheden zonder veel moeite zo'n 50mpg.

Tenzij u bijzonder lange ritten plant, bent u wellicht beter af met een van de benzinemotoren of hybride motoren van de 308.

2022 Peugeot 308

De 1.2-liter benzine met 130 pk is ruim voldoende voor stadsritten en landwegen, terwijl de 180 pk hybride scherper en zuiniger is, op voorwaarde dat u een plaats hebt om de batterij regelmatig op te laden.

Beide versies zijn gebruiksvriendelijk, stil en comfortabel. Alle Peugeot 308's zijn van buitenaf goed zichtbaar en het ondermaatse stuurwiel helpt om krappe stadsmanoeuvres te vergemakkelijken.

Elke versie is standaard uitgerust met parkeersensoren achteraan en heeft een adaptieve cruise control om lange ritten op de snelweg te vergemakkelijken, en u kunt extra betalen voor auto's met hogere specificaties.

Maar zelfs instapmodellen beschikken standaard over een ruime uitrusting, wat de iets hogere prijs rechtvaardigt dan minder flitsende gezinshatchbacks.

Als u op zoek bent naar een opvallende auto, maar geen SUV wilt met een hoog stuur, kijk dan eens naar de nieuwe Peugeot 308.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Rolls-Royce en Specter Home
Volgende NieuwsOver de nieuwe Subaru WRX STI: