2022 Peugeot 208

2022 Peugeot 208

Peugeot 208 nieuw model

Peugeot is door de jaren heen niet consistent geweest in zijn nomenclatuur voor kleine auto's, met alles van de 104 tot de 207. Maar dat verandert met de Peugeot 208.

Dit is zijn tweede generatie die diesel, benzine en puur elektrische versies biedt naast een uitgebreid herontwerp van binnen en buiten - de eerste kleine auto die dat doet. Peugeot, met deze looks en al deze opties, is er nog een reden die u en jou aantrekt:

 

Als dat genoeg voor u is en u wilt offertes van onze vertrouwde Peugeot-dealers, raden wij u de 1,2-liter benzinemotor met 100 hp en de Allure-uitrusting aan. Kleur, interieur en hoeveel
2022 Peugeot 208

De nieuwe gebeeldhouwde motorkap van de 208, de LED-lichtontwerpen met drie klauwen, de brede grille met chromen spikkels en de kenmerkende pianozwarte sierstrip achteraan geven hem een nog opvallender uiterlijk dan zijn voorgangers en alternatieven. Ook binnenin heeft het interieur een sprong voorwaarts gemaakt, waarbij het inmiddels vertrouwde i-Cockpit instrumentclusterdesign van Peugeot profiteert van een opmerkelijke kwaliteitsverbetering.

 

Het 7,0-inch infotainmentsysteem met aanraakscherm, dat ook DAB-radio en Bluetooth omvat, en nog belangrijker Apple CarPlay en Android Auto, staat standaard in het middelpunt van alles. Een optie is een 10,0-inch versie van hetzelfde systeem dat ook ingebouwde satellietnavigatie bevat. In beide gevallen is het scherm van hoge resolutie en zijn de menu's vrij eenvoudig te bedienen, al kan het wel wat lastig zijn om tijdens het rijden de kleine schermtoetsen in te drukken.

2022 Peugeot 208

De nieuwe digitale 3D wijzerplaten van Peugeot zijn echter niet te stelen. Standaard vanaf de Allure-uitvoering worden ze op verschillende lagen geprojecteerd voor een driedimensionaal effect en zien ze er geweldig uit, maar nog belangrijker is dat ze belangrijke informatie duidelijk weergeven en aanpasbaar zijn zodat je kunt kiezen wat je wilt zien. De 208 wordt geleverd met de volgende opties. drie versies van 1.2 liter benzine, 1.5 diesel of puur elektrisch. Tenzij je enorm veel kilometers maakt, laat je de diesel links liggen en zal de recht-toe-recht-aan 100  hp 1.2 benzine meer dan 50mpg opleveren als je sterk, maar soepel en voorzichtig rijdt. Als u een budget hebt en een lading nodig hebt, is de zuiver elektrische e-208 nog krachtiger in de stad en comfortabeler dankzij zijn stille werking.

2022 Peugeot 208

 Het zal meer dan genoeg zijn voor de 208 om gretig van richting te veranderen. Niet minder indrukwekkend is de manier waarop modellen met grotere lichtmetalen wielen omgaan met hobbels in de stad.

Toch zou de Peugeot 208 op je to-buy lijstje moeten staan. Hij ziet er geweldig uit, het interieur is een van de beste in een kleine auto, hij is redelijk betaalbaar en je hebt een grote keuze van elektrische versie maakt het opvallen tegen de meeste kleine auto's.

Emily A.

Vorig Nieuws2022 RENAULT CAPTUR
Volgende Nieuws2022 Suzuki S- CROSS