2022 Nieuwe Mercedes Benz EQA Electric met de prijs van 52.899

2022 Nieuwe Mercedes Benz EQA Electric met de prijs van 52.899

2022 Nieuwe Mercedes Benz EQA elektrische auto's zullen de jouwe zijn om te rijden

De Mercedes EQA is een alternatief voertuig voor zijn tegenhangers. U kunt ook kijken naar de Mercedes EQA SUV, hoewel die een breder gamma heeft.

Overstappen naar de EQA is alsof je een androïde versie van jezelf tegen het lijf loopt. Hij voelt vertrouwd aan, handelt gebeurtenissen rustig en efficiënt af. Een echt coole versie van EQA.

2022 Mercedes EQA Electrıc

De nieuwe Mercedes EQA is gebaseerd op de GLA, maar Mercedes heeft een heleboel wijzigingen aangebracht zodat je ze uit elkaar kunt houden, en de meest in het oog springende is een nieuwe voorkant.

Geen grills, elektrische auto's hebben geen grote grills nodig omdat ze ook geen hete motor hebben die gekoeld moet worden. In plaats daarvan krijg je een groot stuk glimmend plastic met een kleine luchtinlaat eronder, net als de grotere EQC . Het interieur van de nieuwe EQA is in principe hetzelfde als dat van de GLA's. Het heeft standaard dezelfde indeling en vrijwel hetzelfde dual-screen infotainmentsysteem. Dat betekent dat je standaard twee kleine 7-inch displays krijgt.

 

 De meeste versies hebben een paar grotere 10-inch displays die er veel mooier uitzien. Er is ook de 'Hey Mercedes'-stemcommando functie die zijn best doet om gewoon Engels gesproken commando's te begrijpen.
 De EQA is standaard uitgerust met een nieuw dashboard met modusverlichting.

Afhankelijk van welke versie van de EQA u verkiest, kunt u ook roségoudkleurige afwerking op de ventilatieopeningen krijgen. En u kunt kiezen voor zetels met bijpassende bekleding gemaakt van gerecycleerde plastic flessen. Zoals de meeste elektrische auto's is de EQA een vijfzitter.

2022 Mercedes EQA Electrıc

Momenteel is er slechts één motor- en batterij-optie. Dit model heet de EQA 250 en wordt geleverd met een enkele elektromotor met 190 hp  en 375Nm koppel. Deze bevindt zich onder de motorkap en drijft de voorwielen aan. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 8,9 seconden, wat bijna hetzelfde is als een gewone GLA 200 met een 163 hp sterke benzinemotor.

Gewicht is de reden waarom de nieuwe, krachtigere auto niet sneller is - de EQA is iets meer dan twee ton en 370 kg zwaarder dan een GLA 200.

 

De standaard Mercedes EQA heeft normale schroefveren en schokdempers. Maar je kunt extra krijgen voor adaptieve vering. Daarmee kun je kiezen tussen een zachte, comfortabele afstelling, of je zet alles op scherp om de EQA een sportiever rijgevoel te geven.

2022 Mercedes EQA Electrıc
De nieuwe Mercedes EQA kan een indrukwekkende 265 mijl afleggen op één lading, volgens de laatste WLTP-tests.
Het duurt minder dan 6 uur om een 66,5kW batterij op te laden van 10% tot 100% met behulp van een 11kW wall box. U kunt ook een algemene snellader van 100 kW gebruiken, waarmee u in een half uur van 10% tot 80% kunt opladen.
Er is een langeafstandsversie die meer dan 310 mijl kan afleggen op een enkele lading.

2022 Mercedes EQA Electrıc

Mercedes heeft een sportievere versie van de EQA met twee elektromotoren. Deze houdt de eerste elektromotor onder de motorkap, maar voegt hem toe onder de kofferbakvloer om de achterwielen aan te drijven voor vierwielaandrijving.

Standaard krijg je alle basics, zoals automatisch noodremmen en lane departure warning, maar hij heeft ook een systeem om voetgangers op de weg te detecteren. Hij heeft ook een systeem dat u waarschuwt als u iemand op het trottoir ziet die op het punt lijkt te staan het zebrapad over te steken. Het waarschuwt u ook als u op het punt staat uw autodeur te openen voor voetgangers of fietsers.

Bovendien kunt u ook beschikken over Mercedes' nieuwste adaptieve cruise control, zodat de EQA voor u kan versnellen, remmen en sturen op snelwegen.

vanaf € 52.899

Emily A.

Vorig NieuwsOntdek de 2022 BMW X2 innovatie
Volgende Nieuws2022 Volkswagen Polo Nederland vanaf prijs 21.890