2022 Mini Cabrio prijs en kenmerken:

2022 Mini Cabrio prijs en kenmerken:

Met zijn stoffen plafond, zal uw haar fladderen in de wind en u opwinding geven in de open lucht.

De cabrio versie van deze generatie Mini werd uitgebracht in 2016. Hij onderging een opknapbeurt in 2018 en vervolgens in 2021. Deze nieuwste tweak is zwaar onder handen genomen, dus als je kiest voor een vernieuwde voorbumper en een paar nieuwe lichtmetalen wielontwerpen en het optionele Piano Black Exterior Package, zie je nog meer delen van de auto zwart gespoten. Er is ook een opvallende nieuwe Zesty Yellow lakkleur exclusief voor de Mini Cabrio.


Ook binnenin zijn er een paar opmerkelijke wijzigingen. Een stijlvol nieuw 8,8-inch infotainment systeem is nu standaard in het hele gamma, maar je moet extra betalen als je zaken als satellietnavigatie en Apple CarPlay-geschiktheid wilt.
 De Mini kan wat punten goedmaken dankzij zijn grote stijl. Alles wat je aanraakt en ziet lijkt op wat je uit een Volkswagen Polo kunt halen, van de vliegtuig achtige tuimelschakelaars tot de metalen luchtroosters en het enorme ronde infotainment scherm. De Mini is een serieuze blik waard als u op zoek bent naar de visuele wow-factor, ondersteund door een sterk gevoel van bouwkwaliteit.

 

 Voorin is wat opbergruimte te vinden, maar de portier vakken zijn te klein om een fles van normaal formaat in op te bergen. En dan zijn er nog de bijna onbestaande achterbank. Je kunt het je kinderen daar comfortabel maken, maar daarvoor moet je in feite de voorstoelen tot aan het stuurwiel omhoog schuiven. En je moet waarschijnlijk niet proberen om een volwassene op de achterbank te proppen.

2022 Mini Cabrio

 Het dakmechanisme vernietigt de toch al beperkte bagagecapaciteit, zodat je eigenlijk alleen maar ruimte hebt voor een paar zachte weekendtassen of een kleinere koffer. Erger nog, de smalle opening is ook niet bepaald gemakkelijk om de koffer in en uit te laden.

 De mini cabriolet is als een handtas, cool en stijlvol, maar duur en bijna volledig onpraktisch.
Als zodanig is hij misschien niet zo praktisch als de standaard Mini driedeurs, maar de Mini Cabrio is nog steeds bijna net zo leuk om te rijden. Net als bij de rest van het gamma is een nieuw intelligent adaptief dempingssysteem als onderdeel van de optielijst geïntroduceerd om de opgefriste Mini te helpen een scherpere balans te vinden tussen comfort en sportiviteit.

2022 Mini Cabrio

 Met het dak open en de wind spelend met uw haren, zult u merken dat de Mini Cabrio nog aangenamer is dan de gewone hatchback. Weet alleen dat wanneer het dak is ingeklapt, u niet goed kunt zien wat er direct achter u gebeurt. Als de zon schijnt en u hebt gekozen voor het digitale display van het Nagivation Plus pakket, dan zult u moeite hebben om te begrijpen wat er op het display staat.

2022 Mini Cabrio

De cabriolet voelt al sportief aan als je kiest voor de meest eenvoudige Cooper-uitvoering met 1,5-liter benzinemotor, maar als je kiest voor de Cooper S of John Cooper Works, krijg je een echte hot hatch. Beide modellen zijn uitgerust met een 2,0-liter motor die respectievelijk 178 pk en 231 pk levert. U kunt ook kiezen tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeven traps automaat, en als u veel tijd in de stad doorbrengt, vindt u de automatische transmissie misschien een comfortabelere optie.


Welke versie u ook kiest, u beschikt over tal van hoogtechnologische veiligheidsvoorzieningen om u te beschermen, waaronder een koprol beveiligings systeem. Daar kunt u het extra drievoudige Driving Assistant Package aan toevoegen, dat onder meer Active Cruise Control, waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook, elektronische parkeerrem en autonoom noodrem systeem biedt.

De Mini is dus steviger dan hij op het eerste gezicht lijkt, maar dat is niet de reden waarom u hem wilt hebben, want u zult hem willen omdat de wind een glimlach in uw haar en een glimlach op uw gezicht tovert.

vanaf € 32.390

Emily A.

Vorig NieuwsInformatie over de prijs en kenmerken van de nieuwe Peugeot 4008 Cope SUV:
Volgende Nieuws2022 Fiat 500 Cabriolet met prijs en functies: