2022 Mercedes-Benz EQS SUV prijs en kenmerken:

De 2022 Mercedes-Benz EQS SUV is verschenen en zal aan de top staan van de elektrische SUV familie.

Mercedes heeft het doek gelicht van het interieur van zijn nieuwe vlaggenschip, de elektrische SUV, die later dit jaar in zijn geheel zal worden onthuld. De zeven zits SUV EQS zal de concurrentie aangaan met de BMW iX en Tesla Model X.

Mercedes-Benz EQS SUV

Afbeeldingen van het interieur bevestigen dat de nieuwe EQS SUV zal beschikken over het 55,5-inch hyperscreen infotainment systeem dat ook in de EQS sedan te vinden is. Het systeem maakt gebruik van een 12,3-inch digitaal instrumentencluster, een 17,7-inch centraal touchscreen, en een derde 12,3-inch unit voor de passagier.
Het enorme scherm is niet het enige interieur kenmerk van de EQS sedan, we zien ook dezelfde stoelen, stuurwiel, apart te openen middenarm steun en het "MBUX High-End Rear Seat Entertainment Plus Package" gemonteerd op de achterkant van het voertuig. EQS voorzetels.

2022 Mercedes-Benz EQS SUV

Aan de buitenkant zien we enkele typische Mercedes-designelementen van andere EQ-modellen. Om de wrijvingswaarde te verbeteren, is het voorste gedeelte bijna volledig leeg en zijn de twee overhangen van de motorkap vergelijkbaar met die van kleinere EQA's. Digitale zijspiegels zijn een populaire manier aan het worden om de actieradius van elektrische auto's te vergroten, maar met dit pre-productie model zien we wellicht dat de EQS SUV het bij conventionele spiegels houdt.
Net als de sedan, zal de Mercedes EQS SUV een verbeterde styling van de cabine hebben. Zonder motor of transmissie die ruimte inneemt in het chassis, hebben de ingenieurs van het merk de voorruit verplaatst naar de voorwielen om meer interieurruimte te creëren ten opzichte van de benzine- en diesel aangedreven GLS SUV.

2022 Mercedes-Benz EQS SUV

Aangezien de luxe SUV EQS wordt aangeboden met zeven zitplaatsen, zou er voldoende bagageruimte moeten zijn als Mercedes erin geslaagd is om een vouwsysteem voor de derde rij te maken.

Hetzelfde 55,5-inch hyper-display infotainment systeem als de EQS sedan bestaat uit een 12,3-inch digitale meter en een centraal 17,7-inch touchscreen.

2022 Mercedes-Benz EQS SUV

Mercedes bevestigde ook dat Mercedes-Maybach van plan is om een premium versie van de SUV EQS te lanceren.

De EQS SUV kan ook beschikken over Mercedes' Level 3 autonome rijtechnologie, waardoor Mercedes met een beperkte bestuurder controle snelheden tot 60 km/u kan rijden, zelfs in langzaam rijdend snelwegverkeer.

Mercedes heeft nog geen technische details over de EQS SUV bevestigd.

Ook is er nog geen informatie over de prijs.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 BMW M3 Touring station wagon:
Volgende Nieuws2024 Ford Puma elektrisch: