2022 Mercedes-Benz EQS met prijzen vanaf € 121.432

2022 Mercedes-Benz EQS met prijzen vanaf € 121.432

Bent u klaar om te genieten van het rijden in de elektrische versie van de Mercedes-Benz EQS-serie met zijn vernieuwde gebogen carrosserie en maximale efficiëntie

Nog steeds behoorlijk zwaar op de weg en erg duur We hebben genoeg sportieve, dure elektrische auto's gezien, zoals Tesla's Model S, Porsche Taycan en Audi e-tron GT om er een paar te noemen, maar de Mercedes-Benz EQS is de eerste fatsoenlijke luxe elektrische auto. Hij combineert uitzonderlijke cabinekwaliteit en comfort met de volstrekt stille werking die je van een elektrische auto verwacht.

2022 Mercedes-Benz EQS

Als uiterlijk belangrijk voor je is, dan is de EQS behoorlijk opvallend in zijn uiterlijk. In tegenstelling tot de nieuwe S-Klasse, die de traditionele drie-doos sedanvorm heeft, is de EQS bijna boogvormig, loopt het dak in een doorlopende lijn van de voorwielen naar achteren, en is er bijna geen motorkap.

Het is ook een hatchback, wat hem nog iets veelzijdiger maakt dan de sedan van de S-Klasse, en hij zit tot de nok toe indrukwekkend volgestouwd met geavanceerde technologie. In veel opzichten is het bijna een wetenschappelijk experiment op wielen, zij het ongelooflijk luxueus.

2022 Mercede-Benz EQS

Je krijgt niet alleen een enorme batterij waarmee de EQS een actieradius van 453 mijl kan halen, maar je krijgt ook Hyperscreen. Het is een touchscreen idee dat zijn grenzen opzoekt. Het is een scherm over de hele breedte dat zich uitstrekt van de ene kant van het instrumentenpaneel naar de andere. De rest van het interieur is ook super pluche en hier is het allemaal zachte bekleding en zachte metallic oppervlakken.

En dat is nog niet alles, je hebt ook achterwielbesturing en een veersysteem dat niet alleen let op hobbels voor je, maar ook onthoudt waar ze waren voor later.

2022 Mercedes-Benz EQS

Wat de EQS niet is, is dat hij bijzonder sportief is, althans in de vorm van de EQS 450. Hij is zeker niet traag, maar wel in een rechte lijn. Hij is meer afgestemd op comfort en rust dan op gebruik. Het feit dat hij echt zwaar is, 2.400 kg, helpt daar ook niet bij.
Hij is wel snel op te laden, wat misschien wel belangrijker is dan hoe snel hij gaat in een rechte lijn. Als je een krachtig genoeg oplaadpunt kunt vinden, kan de EQS bij een maximale laadsnelheid van 200 kW in slechts 15 minuten genoeg batterijvermogen opblazen voor een extra rit van 186 mijl.

2022 Mercedes-Benz EQS

Er is ook een optioneel laadsysteem met een snelheid van 22 kW aan boord dat het opladen thuis versnelt, maar het duurt 17 uur om een batterij van 108 kW op te laden wanneer deze wordt aangesloten op een stopcontact van 7 kW.

Wie houdt van het idee van een stille, super-de-luxe elektrische limousine boordevol indrukwekkende technologie, zal zeker weg zijn van de Mercedes EQS. 

vanaf € 121.432

Emily A.
 

Vorig Nieuws2022 Subaru Solterra komt verslagen aan.
Volgende Nieuws2022 Opel Grandland hybride met prijzen vanaf € 40.049