2022 Mercedes-Benz EQB prijs en kenmerken:

2022 Mercedes-Benz EQB prijs en kenmerken:

Mercedes-Benz's nieuwe EQB is een volledig elektrische versie van de praktische GLB SUV met zeven zitplaatsen.

Mercedes-Benz EQB: Met de lancering van de volledig elektrische zeven zits SUV EQB willen ze elektrificatie voor de massa's serieus nemen. Natuurlijk, auto's als de EQS en EQE bieden luxe aan de top van het gamma van het bedrijf.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de nieuwe auto gebaseerd op de GLB SUV met verbrandingsmotor van het merk. Maar er zijn enkele subtiele styling verschillen, zoals de zachtere grille en de achter lichtbalk over de hele breedte, die de twee auto's van elkaar onderscheiden en de EQB als EV bestempelen. Ze helpen de luchtweerstand te verminderen en de actieradius te vergroten, maar het is meer dan alleen een oogwenk.
Net als de GLB heeft de EQB zeven zitplaatsen, al is de derde rij hier nog aan de krappe kant. Het is ook niet de gemakkelijkste toegang en door de deuropeningen klimmen zal makkelijker zijn voor kinderen dan voor volwassenen.

2022 Mercedes-Benz EQB

De ruimte op de middelste rij is echter prima en je kunt spelen met de bagageruimte van 465 liter met de achterbank op de vloer geklapt. Als je beide rijen neerklapt, is er een maximum van 1610 liter, dus praktisch is het ook wel. Dat komt omdat de vrij krappe ruimte van de achterbank van de EQB zou kunnen betekenen dat hij vooral als vijfzitter en af en toe als zevenzitter wordt gebruikt, in plaats van als een volwaardige zeven zits SUV.
Er zijn twee aandrijflijnen beschikbaar, beide aangedreven door 66,5 kWh batterijen. De eerste is de EQB 300 4Matic, die 165 kW vermogen levert via een paar elektromotoren die elke as aandrijven. Dit betekent dat het 8,0 seconden duurt om van 0-100 km/u te sprinten, terwijl wanneer de EQB 350 wordt opgewaardeerd tot de 4Matic, die tijd daalt tot 6,2 seconden dankzij een verhoogd vermogen van 210 kW. De topsnelheid is voor elk model begrensd op 160 km/u.

2022 Mercedes-Benz EQB
Als acceleratie en prestaties niet zo belangrijk zijn, komt er volgend jaar een eenmotorig, voorwielaangedreven model, dat nog meer actieradius zal bieden. Merk op dat beide 4Matic-modellen een WLTP-gecertificeerde actieradius van 418 km hebben.

Gelijkstroom snelladen tot 100 kW betekent dat de EQB dezelfde capaciteit heeft als de EQA, dus een lading van 80 procent duurt 30 minuten. Een thuis laadbeurt met de 11 kW-boord lader duurt vijf uur en 45 minuten.

Het regeneratieve remsysteem van de auto kan ook worden gebruikt om energie terug te pompen in de accu wanneer wordt afgeremd. In de hoogste stand heeft het systeem een behoorlijke vertraging, wat betekent dat u zich meestal kunt verplaatsen met alleen het gaspedaal.

2022 Mercedes-Benz EQB

Onderweg is de EQB verfijnd en snel, hij rolt soepel, terwijl de extra massa van de accu betekent dat het chassis op een soepele, gecontroleerde manier beweegt in plaats van harde, korte bewegingen. Het bevordert een kalme en ontspannen rijstijl die in perfecte harmonie is met de waarden van de EQB.

De EQB heeft een behoorlijk sterke acceleratie voor een SUV met zeven zitplaatsen, maar door het relatief hoge gewicht van de auto en dat, in combinatie met het gewicht van de accu, komt de auto relatief hoog van de grond, zelfs wanneer hij in de vloer van de auto wordt gedrukt. De EQB is niet de meest dynamische auto om mee te rijden. Toch biedt hij een goede tractie dankzij de vierwielaandrijving en een geruststellende wegligging.

2022 Mercedes-Benz EQB

De technologie onderin wordt weerspiegeld in het interieur met een paar heldere, scherpe digitale displays. Ze geven het interieur van de EQB een premium uitstraling, die nog wordt versterkt door de keuze aan materialen binnenin.

Het infotainment systeem is bekend van andere Mercedes-modellen en werkt goed, met tal van functies en goede connectiviteit, waaronder Apple CarPlay en Android Auto. Het touchpad reageert relatief goed, maar je kunt ook het scherm zelf gebruiken om door menu's te navigeren of gegevens in te voeren. s
Over het algemeen past de elektrische aandrijving echt bij de EQB. Hij is soepel en verfijnd en ook verrassend snel. 
 

vanaf € 64.031

Emily A. 

 

Vorig Nieuws2022 Cupra Formentor Prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsOver het nieuwe MG ZS EV segment: