2022 Mercedes-AMG GT 63

2022 Mercedes-AMG GT 63

De nieuwe Mercedes-AMG plug-in hybride is het beste en krachtigste wegvoertuig aller tijden.

Mercedes-AMG luidde het elektrische tijdperk in met de introductie van de nieuwe GT 63 SE Performance 4-Door Coupé, die als 831 pk sterke megasedan de concurrentie aangaat met de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

AMG's eerste plug-in hybride model, dat kan worden besteld voordat de leveringen aan klanten in april beginnen, is ook zijn krachtigste. 111 pk zal de productie GT Black Series overtreffen.
Gebaseerd op de V8-aangedreven GT 63 S vierdeurs coupé, vult dit systeem de reserves van de 4,0-liter twin-turbo benzinemotor aan in een nieuwe opstelling genaamd het P3 aandrijfsysteem met een 201 pk sterke elektromotor op de achteras. Deze is afgeleid van de hybride aandrijflijn van de Mercedes-AMG Formule 1-racewagen en is ontworpen voor een geoptimaliseerde gewichtsverdeling en een zo snel mogelijke verdeling van het koppel.

2022 Mercedes- AMG GT 63

Met meer vermogen en tot 1469 Nm koppel dan welk AMG-model ooit geproduceerd ook, accelereert hij van 0 naar 100 km/u in slechts 2,9 seconden en 315 km/u.

De elektromotor wordt aangedreven door een 6,1 kWh 400 V accupakket. Deze batterij weegt naar verluidt slechts 89 kg en is ontworpen voor een snelle vermogensafgifte en tractie, niet voor een zo groot mogelijke actieradius.

Mercedes beweert dat de nieuwe PHEV de 12 km lange EV-taak per lading aankan met een elektrische motor die alleen voor de aandrijving kan zorgen bij snelheden tot 130 km/u.

2022 Mercedes- AMG GT 63

Het elektrisch vermogen is naar verluidt altijd beschikbaar, wat snellere acceleraties of snelle inhaalmanoeuvres in bochten mogelijk maakt.

Hij beschikt over regeneratieve remfuncties met vier verschillende intensiteitsniveaus die rijden met één pedaal in bepaalde rijsituaties mogelijk maken.

De E Performance is voorzien van het adaptieve AMG-ophangingspakket Ride Control, dat de dempingskracht van elk wiel in slechts enkele milliseconden aan de situatie kan aanpassen, en een dynamisch regelsysteem dat de instellingen van de vierwielaandrijving beheert. Keramische remmen behoren ook tot de standaarduitrusting.

2022 Mercedes- AMG GT 63

De designwijzigingen ten opzichte van de standaardauto blijven beperkt tot de subtiele wijzigingen, voornamelijk een nieuwe voorbumper gemodelleerd naar de tweedeurs GT, op maat gemaakte badges, nieuwe uitlaatpijpen en exclusieve 20-inch en 21-inch wieldesigns. Voor de rest is de PHEV visueel en technisch vrijwel identiek aan de reguliere GT vierdeurs coupé die onlangs een facelift heeft ondergaan.


Net als bij andere Mercedes PHEV-modellen zijn er een aantal hybride-specifieke indicatoren voor het MBUX infotainment systeem, waaronder een EV-bereikindicator, real-time gegevens over het stroomverbruik en een elektromotorvermogen. 
 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Lexus RZ prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Toyota Mirai waterstof elektrisch prijs en specificaties: