2022 Mercedes-AMG GT 4 deurs coupé prijs en kenmerken:

2022 Mercedes-AMG GT 4 deurs coupé prijs en kenmerken:

De Mercedes-AMG GT vierdeurs coupé is snel, praktisch, luxueus en rijk.

De Mercedes AMG GT 4-deurs is een luxueuze vierdeurs coupé met super car prestaties en ruimte voor maximaal vijf volwassenen. Dit alternatief voor de goedkopere tegenhangers van de Porsche Panamera is verkrijgbaar met twee motoren met vier vermogens; alle worden standaard aangedreven door een automatische transmissie op alle vier de wielen.

Hij zit niet alleen boordevol hoogwaardige techniek, maar ook met een serieus luxueus interieur. De cabine van de GT 4-deurs lijkt op AMG's beste hit album, met veel stijlvolle accenten die zijn ontleend aan andere modellen. Het grote en brede instrumentenpaneel met vier ronde luchtinlaten lijkt vrijwel identiek aan dat van de E63, terwijl de verhoogde middenconsole afkomstig is van de AMG GT sportwagen.

2022 Mercedes-AMG GT 4 door coupe

Die laatste is voorzien van nieuwe aanraakgevoelige knoppen die in twee rijen van vier zijn gerangschikt om de cilinderopstelling van een V8-motor na te bootsen. Hoewel ze er cool uitzien, zijn ze helaas niet bijzonder gemakkelijk te gebruiken onderweg. Als je tijdens het rijden de stijfheid van de ophanging probeert te wijzigen, kun je per ongeluk het volume van de uitlaat verhogen.

De aanraakgevoelige toetsen op het stuurwiel zijn veel gebruiksvriendelijker en helpen u om snel door de menu's van het dubbele infotainment systeem van de Mercedes AMG GT 4-deurs te navigeren. Deze twee 12,3-inch eenheden vervangen zowel de traditionele analoge wijzerplaten als het centrale display, waardoor een vrijwel naadloos display voor het stuurwiel ontstaat.

2022 Mercedes-AMG GT 4 door coupe

Naast de standaard instelbare wijzerplaten en breedbeeld satelliet navigatieschermen krijgt u ook een speciale AMG-sportmodus om rondetijden te meten op een racecircuit of driftbaan, net wat u nodig hebt als u van plan bent uw luxe supercoupé regelmatig aan te schaffen.
 De Mercedes AMG GT 4-deurs is ruim genoeg om vier volwassenen een comfortabele zitplaats te bieden. Er is voldoende ruimte op de voorstoelen en zelfs op de achterbank is er voldoende hoofd- en beenruimte voor passagiers tot 1,80 m lang om comfortabel te zitten.

2022 Mercedes-AMG GT 4 door coupe


En als u regelmatig veel bagage meeneemt, zal de omvang van de kofferruimte van de AMG GT 4-deurs u niet teleurstellen. Hij is slechts iets kleiner dan die van de Porsche Panamera, dus u zult geen moeite hebben om een paar grote koffers in te pakken. U kunt zelfs de achterbank plat klappen om heel grote spullen te vervoeren, maar als u de kofferbak van de AMG GT 4-deurs opent, heeft u een behoorlijk lange laadrand.

 De Mercedes AMG GT 4-deurs is de ultieme luxe manier om jou en drie van je vrienden met 196 mijl per uur te vervoeren. Het is jammer dat hij niet de dramatische look heeft die bij zijn prestaties past.
Als je een high-performance AMG-model overweegt, ben je meer bezig met prestaties dan met praktische zaken. In dat opzicht kunt u kiezen tussen de 43- en 53-modellen met hybride zescilinder motoren, of het 63-modelpaar met een daverende 4,0-liter twin-turbocharged V8.

Entry-level 43 auto's met 367pk en mid-range 53 modellen met 435pk in minder dan 5 seconden van 0-62mph, maar de duurdere V8-versies zijn aanzienlijk sneller. Kies een 585pk 63 auto en de 0-62mph sprint zal eindigen in slechts 3,4 seconden, terwijl de 639pk top-of-the-line 63 S versies zal eindigen in 0,2 seconden deze tijd.

Deze wilde wending van snelheid wordt mogelijk gemaakt door de snel schakelende negen traps automatische transmissie en de koppeling met vierwielaandrijving. Op de high-spec 63 S-modellen kan de 4MATIC-aandrijving zelfs overschakelen op twee wielaandrijving, net als op de E 63S, waardoor deze lange vierdeurs auto enorme vermogensschuiven kan uitvoeren.

In de comfort modus beschikt u standaard over instelbare luchtvering, die de meeste hobbels en kuilen opvangt.

vanaf € 135.442

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Volvo S60 prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Aston Martin DB11 V8 Coupe prijs en kenmerken: