2022 Lexus ES gefacelift voor Europa:

2022 Lexus ES gefacelift voor Europa:

Er werden geen belangrijke wijzigingen aangebracht aan het exterieur design.

De Japanse autofabrikant Lexus heeft zijn populaire ES sedan opgefrist voor 2022. De make-over veranderde niets aan de buitenkant van het voertuig. De belangrijkste verandering betrof het interieur van de auto.

Binnenin biedt de nieuwe Lexus ES een intuïtiever multimedia systeem met verbeterde functies in vergelijking met zijn voorganger. De auto beschikt over cloud gebaseerde navigatie en draadloze Apple CarPlay-functies. Voor Android-gebruikers is er een bekabelde verbinding, maar voor CarPlay is er wel een draadloze verbinding. Bovendien krijgen gebruikers in de nieuwe Lexus ES het geavanceerde systeem voor spraakherkenning aangeboden.

 


 
Het nieuwe cloud gebaseerde navigatiesysteem kan lokale brandstofprijzen en parkeerplaatsen weergeven. Bovendien wordt realtime verkeersinformatie in de auto weergegeven. De spraakassistent "Hey Lexus" kan vele commando's verstaan en op basis van de reacties commentaar geven en functies dienovereenkomstig bedienen.

Bovendien is bij de nieuwe revisie de datacommunicatie module van de auto verbeterd en kan de auto verbinding maken met internet. Op die manier kan de nieuwe Lexus ES via de telefoon-app worden bediend. Zo kun je bijvoorbeeld op koude winterdagen de airco een bepaalde tijd aanzetten voordat je in de auto stapt en in een warme auto stappen.

Er zijn ook veranderingen aangebracht in de voorste console van de auto. De gadget biedt een combinatie van USB-A en USB-C poorten en heeft een paar bekerhouders op de plaats van het touchpad om het display te bedienen. Daarnaast worden er nieuwe coating opties voor het interieur aangeboden.

De nieuwe Lexus ES zal in eerste instantie in Europa verkrijgbaar zijn met een keuze uit 19-inch wielen. Naast 10 verschillende exterieur- en 4 verschillende interieur kleuropties, biedt het nieuwe model een sportieve optie onder de naam ES F Sport Design. De productie van het voertuig start in augustus.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPeugeot werkt aan elegantere ontwerpen in de interieurarchitectuur.
Volgende NieuwsTesla is goed in informatietechnologie: