2022 KIA STONIC met prijzen vanaf 22.295

2022 KIA STONIC met prijzen vanaf 22.295

De 2022 KIA STONIC is een betaalbare kleine SUV met een toonaangevende garantie, zou u er geen plezier mee willen hebben?

De 2022 Kia Stonic weegt 1000 kg. Er bestaan tientallen van deze opgekrikte hatchbacks, van de piepkleine SEAT Arona over de comfortabele VW T-Roc tot de ruime Kia Sportage.

Aan de buitenkant deelt de Kia Stonic veel componenten met de Hyundai Kona, maar in tegenstelling tot zijn gedurfde neef heeft hij niet echt wat nodig is om zich te onderscheiden van de steeds groter wordende massa; tenzij je extra betaalt voor een van die stijlvolle tweekleurige lakkleuren.

Het interieur van de Kia Stonic kan echter ook worden opgesmukt met een paar kleurrijke toevoegingen en details. Deze helpen zeker om het interieur van de Stonic er aantrekkelijk uit te laten zien, maar ze kunnen niet verhullen dat het grootste deel van de interieurbekleding gemaakt is van harde, goedkoop aanvoelende kunststoffen.

2022 Kia STONIC

Het standaard touchscreen infotainmentsysteem van de Kia Stonic voelt veel prettiger aan. Net als de VW T-Roc heeft het standaard smartphone mirroring, maar het is niet zo gemakkelijk te gebruiken onderweg. Voorin is er voldoende ruimte om te liggen, maar lange passagiers zullen achterin iets meer hoofd- en beenruimte wensen.

De kofferruimte van de Kia Stonic is niet zo groot als die van een T-Roc, maar rijden in de stad is net zo makkelijk, dankzij de verhoogde zitpositie en de grote ramen die voor een goede rit zorgen.

Kia's 1,4-liter benzinemotor is niet bijzonder krachtig, dus als u een mix van stad en platteland rijdt, is de levendigere 1,0-liter benzine een betere keuze.

2022 Kia SCONIC

Als lange ritten belangrijker voor je zijn, sla dan de benzinemotoren over en kies in plaats daarvan voor de 1,6-liter diesel. Die is een beetje zwaar, maar verbruikt veel minder brandstof op de snelweg. Helaas maken de banden van de Kia Stonic een behoorlijke herrie bij hoge snelheid, maar er is tenminste niet al te veel windgeruis om je zorgen over te maken.

U kunt ook een aantal verbeterde bestuurder assistentie functies, waaronder automatische noodremmen voor een beetje extra gemoedsrust, hoewel je zult merken dat veel van deze functies zijn standaard op veel andere kleine SUV's.

Dit thema geldt voor alle Kia Stonic. Het is niet de grootste of de meest stijlvolle kleine SUV die te koop is, maar hij is gemakkelijk te besturen, relatief goedkoop in gebruik en heeft een geruststellende garantie.

2022 Kia STONIC

Als dit een belangrijke overweging is bij het kopen van een auto, ervaar dan het gedetailleerde interieur, de praktische bruikbaarheid en het rijden voor de Kia Stonic voor meer informatie om te zien hoeveel u kunt besparen.
Veel gestelde vragen over de Kia Stonic

De Kia Stonic heeft alleen voorwielaandrijving, welke motor en versnellingsbak u ook kiest. Toch heeft hij genoeg grip om een gladde, met bladeren bezaaide landweg aan te kunnen.

2022 Kia STONIC

De Kia Stonic is automatisch leverbaar. Ja, u kunt de Kia Stonic krijgen met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps automatische transmissie. Net als die gebruikt in veel kleine SUV's, deze automatische transmissie is van de dual-clutch variëteit, wat betekent dat het kan krijgen een beetje schokkerig bij zeer lage snelheden, maar het schakelt sneller dan een conventionele automatische transmissie.
Neem een kijkje in de Kia Stonic.

vanaf € 22.295

Emily A.

Vorig Nieuws2022 RANGE ROVER EVOQUE met prijzen vanaf 59.228
Volgende Nieuws2022 Mini Countryman PLUG-IN Hybrid met prijzen vanaf 42.290