2022 Kia EV6 elektrische prijs en functies:

2022 Kia EV6 elektrische prijs en functies:

Kia's nieuwe EV6 elektrische SUV biedt een gedurfd, modern design, een ruime uitrusting en snel opladen.

De Kia EV6 is een stijlvolle en in het oog springende, maar uiterst intelligente elektrische SUV.

Hij staat boven Kia's andere elektrische SUV, de e-Niro, en verbaast met zijn duurdere maar gedurfde looks, meer prestaties en vooruitstrevende technologie.

2022 Kia EV6


Er zijn twee dingen waardoor hij zich onderscheidt van even dure alternatieven. Het eerste is de zeer indrukwekkende maximale laadsnelheid van 350 kW. Als u een lader kunt vinden die dat kan, betekent dit dat u in iets meer dan vier minuten 62 mijl extra bereik hebt.

Het tweede slimme kenmerk is het zogenaamde voertuig-naar-laad-systeem (V2L). Eenvoudig gezegd betekent dit dat de auto huishoudelijke apparaten zoals een waterkoker of magnetron van stroom kan voorzien en zelfs een andere EV kan opladen via de oplaadpoort. Dit zal van pas komen bij een stroomstoring.

Het interieur is niet zo dramatisch als van buitenaf gezien, maar het is wel modern en doordacht ontworpen. Twee 12,3-inch displays domineren het dashboard, dat er stijlvol uitziet maar ook zeer gebruiksvriendelijk is. Het dashboard zelf heeft ook mooie texturen en sfeerverlichting, terwijl het nette ontwerp van de middenconsole ervoor zorgt dat dit er interessanter uitziet en aanvoelt dan het interieur van een Volkswagen ID 4.

2022 Kia EV6

 Het snellere vierwielaangedreven model past beter bij de nogal sportieve opzet van de EV6.
Hij is ook ruim, met veel ruimte voorin, veel beenruimte voor de achterpassagiers, en een volledig vlakke vloer zodat een volwassene de middelste zitplaats kan gebruiken zonder al te veel te klagen. De enige hoofdruimte die wat krap kan zijn voor langere volwassenen is de schuin aflopende daklijn. De kofferruimte is ook niet zo groot als die van een Skoda Enyaq, maar het is er niet te krap.

2022 Kia EV6

Momenteel kunt u kiezen tussen de 229 pk sterke EV6 met achterwielaandrijving en de 325 pk sterke versie met vierwielaandrijving, beide met een 77,4 kWh batterij. Het model met het lagere vermogen heeft een geclaimde actieradius van 328 mijl, terwijl de krachtigere EV6 een geclaimde actieradius van 316 mijl heeft. Met een thuislader van 7 kW duurt het ongeveer 10 uur om de EV6 van leeg tot 100% op te laden.


 De sterke prestaties en het voldoende scherpe weggedrag maken van de EV6 een sportievere auto dan de Ioniq 5, die hij onderhuids zo gemeen heeft.

De directe besturing en de kleine rolfactor dragen hiertoe bij, maar het nadeel is een rijgedrag dat niet zo soepel is als dat van sommige elektrische alternatieven. Maar misschien geeft u daar de voorkeur aan, vooral als u passagiers hebt die ziek zijn in hun auto.

 

Emily A.

vanaf € 45.195

Vorig NieuwsHyundai's toekomstige elektrische voertuigen:
Volgende Nieuws2022 Renault Megane E-Tech