2022 Kia EV6 elektrische auto:

2022 Kia EV6 elektrische auto:

2022 Kia EV6 elektrische auto krijgt de prijs van het jaar.

Het is de eerste keer dat Kia deze prijs wint. De Kia EV6 streed om de eerste plaats met twee andere EV's, Renault Mégane E-Tech Electric en groepslid Hyundai Ioniq 5. De Kia EV6 ging er met de prijs vandoor.

In totaal hebben meer dan 60 modellen die in 2021 zijn uitgebracht, kans gemaakt op de titel. Eind vorig jaar had de 59-koppige jury de meeste van deze auto's geëlimineerd, waardoor een shortlist van zeven nominaties overbleef. Van deze zeven kandidaten veroverde de Kia EV6 de eerste plaats. De elektrische Kia scoorde 279 punten, zelfs meer dan de winnaar van vorig jaar: de Toyota Yaris uit 2021 scoorde 266 punten.

Met deze score bleef de EV6 voor op de Renault Mégane E-Tech Electric en Hyundai Ioniq 5, die respectievelijk 265 en 261 punten scoorden. De EV6 en Ioniq 5 staan beide op het E-GMP platform, maar de jury vond dat met name Kia beter reed dan Hyundai. Opvallend is dat de lijst voornamelijk uit EV's bestaat. De Peugeot 308 is de enige auto op de shortlist met een verbrandingsmotor onder de kap. 

 

Emily A.

Vorig NieuwsWat betreft de Nissan Juke Hybrid:
Volgende NieuwsFisker Ocean prijs en kenmerken: