2022 Jaguar F-Type kenmerken en prijs € 101.641

2022 Jaguar F-Type kenmerken en prijs € 101.641

De Jaguar F-Type is er met zijn verbluffende looks en design.

De Jaguar F-Type is de moderne interpretatie van de iconische E-Type, een van de mooiste auto's ter wereld.

Een stijlvolle tweezits coupé met een lange motorkap en krachtige motoren die de strijd aanbindt met auto's als de Aston Martin Vantage en Porsche 911. Wie echter van de coupé met een lager dak houdt, is er ook een open cabriolet.

Aan de achterkant ziet de F-Type er vrijwel hetzelfde uit als het andere versie model, op wat nieuwe lichten na, maar hij had niet veel aanpassingen nodig want hij zag er nog steeds geweldig uit. Velen zouden beweren dat de voorkant ook niet veel nodig had, maar Jag heeft hem toch nieuwe lichten, een nieuwe grille en voorbumper gegeven.

2022 Jaguar F-Type

Binnenin is er niet veel geknepen en gecomprimeerd. Op het vlak van kwaliteit kan de F-type nog steeds niet concurreren met Porsche, en hoewel hij een nieuw 10-inch breedbeeld infotainment systeem heeft, is dat niet het laatste scherm waar Jaguar over beschikt.

Zeker, het scherm is behoorlijk hoogresolutie en responsief, maar er zijn touchscreen systemen die menu-technisch makkelijker te navigeren zijn, en de ingebouwde satellietnavigatie kun je beter links laten liggen ten gunste van de navigatie-app van je smartphone via de standaard Apple CarPlay en Android Auto van de auto.

2022 Jaguar F-Type

 Het nieuwe uiterlijk van de F-Type is geweldig, maar onderhuids is het vrijwel dezelfde auto en Jag had meer kunnen doen om het interieur te updaten. In tegenstelling tot de Porsche 911, die een paar kleine achterbankjes heeft, is de Jaguar F-Type een solide tweezitter. Dat gezegd hebbende, de ruimte voor twee volwassenen is zeer goed, maar verwacht niet dat je veel ruimte hebt om je bagage voor een week in te pakken. Neem in plaats daarvan liever een goed weekend tripje.

2022 Jaguar F-Type

Voorheen werd de F-Type aangeboden met 2.0-liter viercilinder, V6 en V8 benzinemotoren, maar de V6 is niet langer beschikbaar voor het oudere model. Er zijn echter nog drie opties. 300pk sterke 2.0-liter viercilinder, 550pk sterke 5.0-liter V8 en 575pk V8  R model.

Het prijsverschil tussen de 2.0-liter en 5.0-liter is aanzienlijk, maar dat geldt ook voor de prestaties. De viercilinder motor voelt soepel aan tijdens het cruisen, maar levendig bij het accelereren, terwijl de V8-modellen helemaal stuiteren als ze hard worden ingetrapt.

Het R-model is het luidst en het meest wendbaar dankzij zijn sportievere afstelling. Toch kunnen beide V8-modellen worden uitgerust met vierwielaandrijving, zodat grip geen probleem is en de F-Type ondanks het ontbreken van een handgeschakelde versnellingsbak goed stuurt.


 vanaf € 101.641

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Audi Q3, functies, prijs en beoordeling.
Volgende NieuwsInformatie over de prijs en kenmerken van de nieuwe Peugeot 4008 Cope SUV: