2022 Hyundai Kona Electric prijs en kenmerken:

2022 Hyundai Kona Electric prijs en kenmerken:

De 2022 Hyundai Kona Electric is een EV met een goede actieradius en een verhoogde rijpositie.

De Hyundai Kona Electric is een EV voor wie een beetje zenuwachtig is om zich bij de elektrische revolutie aan te sluiten, want hij biedt alle traditionele SUV-voordelen en de voordelen van een praktisch interieur en een verhoogde rijpositie op batterijen.


Oké, hij is dus duurder dan de Hyundai Konas, die met meer conventionele benzine- en dieselmotoren wordt geleverd, maar hij staat op hetzelfde speelveld als andere elektrische voertuigen (EV's) zoals de BMW i3, Nissan Leaf en Volkswagen ID.

Het aanbod van de Hyundai Kona Electric is relatief eenvoudig, met slechts twee versies: het 39 kWh-model met 136 pk en een actieradius van 189 mijl, en het 64 kWh-model met 204 pk en een actieradius van 279 mijl. Met een lader van 100 kW kunt u de 64 kWh Kona Electric in slechts 47 minuten tot 80% opladen.

2022 Hyundai Kona Electric

De meer gebruikelijke lader is de 7 kW-lader; dit is wat het meest waarschijnlijk zal resulteren als u thuis een muurlader aansluit. Bij deze laadsnelheid is de stand by-tijd veel langer. Het duurt iets meer dan negen uur om de 64kWh auto volledig op te laden.
 Je krijgt een andere, verhoogde middenconsole dan je op een gewone Kona vindt, en die oogt en voelt meer premium. Het standaard infotainment systeem is gebruiksvriendelijk en wordt geleverd met Android Auto en Apple CarPlay smart phone spiegeling; je kunt dus zonder problemen de satellietnavigatie en muziekapplicaties van je smartphone gebruiken op het scherm van de Kona.

2022 Hyundai Kona Electric

 Terwijl de benzine- en diesel-Kona's misschien niet opvallen onder de kleine SUV's, slaagt de zuiver elektrische Kona erin om op te vallen, iets unieks te bieden, en dat goed te doen.
De ruimte binnenin de Hyundai Kona Electric is een gemengd verhaal. Met de voorstoelen zit je goed en je krijgt veel verstelmogelijkheden, terwijl het stuurwiel ook een groot bewegingsbereik heeft. De ruimte rond de voorstoelen is ook indrukwekkend.

2022 Hyundai Kona Electric

Volwassenen op de achterbank zullen echter niet zo comfortabel zitten, en een Leaf op de achterbank zal comfortabeler zitten als dat belangrijk voor je is.

De bagageruimte van de gewone Kona is behoorlijk teleurstellend en in de elektrische versie is het niet beter.

2022 Hyundai Kona Electric

Zoals alle EV's is de Hyundai Kona Electric ideaal voor stadsritten. De prestaties zijn sterk, direct en stil, wat betekent dat navigeren door het verkeer eenvoudig is. Een Nissan Leaf voelt echter leuker aan, terwijl een Volkswagen ID.3 comfortabeler is.

Toch biedt de Kona een stoere SUV-styling en een goede actieradius, zodat hij het werk van meerdere auto's in één kan doen. Als dat goed klinkt, kunt u kijken naar Hyundai Kona Electric aanbiedingen voor de beste prijzen. 
 

Emily A.

vanaf € 34.495

Vorig Nieuws2022 Ford Kuga SUV:
Volgende NieuwsNieuwe Volkswagen ID Buzz Electric