2022 Honda-e electric prijs en kenmerken:

2022 Honda-e electric prijs en kenmerken:

De Honda-e is een volledig elektrische auto.

De volledig elektrische Honda-e ziet er uit als een miljoen dollar onder de felle lampen van zijn Concept, maar in het koude daglicht, in zijn pyjama, buiten de poorten, heeft de productieversie niet hetzelfde effect.

Toch is het een goede poging en zeker visueel interessanter dan de meeste andere kleinere EV's die momenteel te koop zijn, waaronder de Renault Zoe, Mini Electric en zelfs de BMW i3.

2022 Honda-e electric

Het effect is niet minder dramatisch. De meeste auto's hebben tegenwoordig schermen, maar de Honda-e Er is een scherm voor alles wat er is, en hoewel het een beetje jaren '90 ontwerp is, kun je het niet kwalijk nemen dat het saai is.

Twee van de schermen, ergens in het midden, beheren het infotainment systeem van de auto, plus er is een set digitale wijzerplaten voor de bestuurder en een ander dat digitale buitenspiegelbeelden weergeeft aan weerszijden.

2022 Honda-e electric

 Het gebeurt niet vaak dat productie auto's op hun prototypes lijken, en dat geldt ook voor de Honda-e. Toch, het is een zeer nauwe poging als ze gaan.

Veel schermen dus, maar dit is geen auto die voor veel mensen is ontworpen. Een paar volwassenen voorin is prima, maar achterin niet, natuurlijk, als je twee kleine kinderen hebt is het prima. Maar de kofferbak is net te klein om net goed genoeg te zijn voor een weekendje weg zonder de achterbank op te klappen.

2022 Honda-e electric
De Honda-e is er in twee varianten, een standaarduitvoering met 136 pk en een snellere Advance-uitvoering met 154 pk. Toch hebben ze allebei dezelfde motor en 35 kWh batterij en een bescheiden actieradius van 136 mijl, hoewel Honda denkt dat dit meer dan genoeg zal zijn als je in de stad woont.

2022 Honda-e electric

Het duurt slechts 30 minuten om van 10 - 80% op te laden met een snellader, of bijna zes uur met een typische 7kWh lader thuis. De kosten van een volledige oplaadbeurt thuis, zijn bij benadering te vergelijken met het tanken van een gemiddelde benzineauto over dezelfde afstand, en dat bespaart u geld.

Het probleem is dat de Honda-e vrij duur is in aankoop in vergelijking met andere EV's van dezelfde grootte. Maar als u zo gegrepen bent door de retro charme van de Honda-e dat u zijn bescheiden actieradius en hoge prijskaartje vergeet, zou u hem moeten overwegen. 
 

vanaf € 36.160

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Volkswagen ID Buzz nieuw EV-model komt eraan:
Volgende Nieuws2022 Vanderhall Brawley prijs en kenmerken: