2022 Honda Civic Si

2022 Honda Civic Si

De Japanse autogigant Honda onthulde in de afgelopen maanden de nieuwe generatie Civic Sedan.

De Japanse autogigant Honda onthulde in de afgelopen maanden de nieuwe generatie Civic Sedan. Nu zijn we hier met zijn iets meer performance sibling, de 2022 Honda Civic Si. Van het model in kwestie wordt beweerd dat het de meest plezierige Civic Si is om in te rijden.

2022 Honda Civi Si

De nieuwe Civic Si krijgt 200 pk en 260 Nm koppel van de 1,5-liter turbobenzinemotor onder de kap. Dat betekent dat het vermogen met 5 pk afneemt ten opzichte van zijn voorganger, maar het Japanse merk is er stellig van overtuigd dat de updates aan de motor dit gat dichten. Dankzij het feit dat het maximumkoppel nu bij 1800 tpm ligt, dus 300 tpm eerder, behoren aangenamere acceleraties tot de door het merk beloofde verbeteringen.

2022 Honda Civi Si

Zoals eerder aangekondigd, is een handgeschakelde zesversnellingsbak met rev-matching technologie de enige optie in de 2022 Honda Civic Si. Er wordt gesteld dat de ingenieurs de transmissie in kwestie hebben herzien om 10 procent kortere schakelmomenten en een beter schakelgevoel te bieden. Daarnaast staan verbeteringen als een 27 procent betere uitlaatgasstroom, een 26 procent lichter vliegwiel en een snellere gasrespons dankzij de vermindering van de traagheid van het vliegwiel met 30 procent ook op de lijst.

2022 Honda Civi Si

Een sperdifferentieel en een multi-link achterwielophanging behoren tot de standaarduitrusting van de nieuwe Civic Si. Bovendien zijn de brandschijven groter dan bij de standaard Civic. Exclusief voor deze versie zijn 18-inch 10-spaaks matzwarte wielen omringd door all-season performance banden. Daarnaast is de oranje carrosseriekleur van het prototype, dat in november vorig jaar werd tentoongesteld, een van de bijzondere details voor de Civic Si

Vorig NieuwsVolvo S90 Recharge T8 hybride
Volgende Nieuws2022 Audi Q4 E-Tron