2022 Golf R

2022 Golf R

2022 Volkswagen Golf R, markanın en iddialı sportif hatchback modeli olarak duyuruldu.

Volkswagen heeft een nieuw lid toegevoegd aan de Golf, een van de meest onmisbare series van de Duitse autogigant sinds de eerste dag dat hij werd geïntroduceerd. De 2022 Volkswagen Golf R werd aangekondigd als de meest ambitieuze sportieve hatchback van het merk.

2022 Volkswagen Golf R

De nieuwe generatie Golf R, die een zeer indrukwekkend design heeft met scherpe designlijnen, een speciaal vormgegeven bumper met brede ventilatieroosters en LED-koplampen die van het ene uiteinde naar het andere doorlopen, wordt standaard geleverd met 19-inch lichtmetalen wielen.

2022 Volkswagen Golf R

Wanneer we binnenin de 2022 Volkswagen Golf R kijken, zou het niet verkeerd zijn om te zeggen dat we een minder 'verrassend' interieur aantreffen. Want, vergelijkbaar met wat we in de Golf GTI zagen, zijn een 10-inch infotainmentscherm, digitaal instrumentenpaneel en aanraakbediening op het stuurwiel van de Golf GTI naar de Golf R verhuisd.

2022 Volkswagen Golf R

In tegenstelling tot de GTI heeft de Golf R een 'R'-knop op het stuurwiel om eenvoudig over te schakelen naar de racestand. Bovendien is de auto standaard voorzien van vierwielaandrijving en wanneer je de auto in de "Drift"-modus rijdt, wordt het koppel aan de buitenste wielen gegeven.

Hetzelfde kan gezegd worden van de prestaties van de 2022 Volkswagen Golf R, die zowel visueel als technologisch aan de verwachtingen voldoet. Uitgerust met een 2,0-liter viercilinder turbomotor, levert de Golf R 315 pk en 420 Nm koppel aan de bestuurder.

2022 Volkswagen Golf R

Met een vermogenstoename van 27 pk ten opzichte van de vorige generatie Golf R accelereert de nieuwe generatie Volkswagen Golf R van 0-100 km/u in slechts 4,7 seconden en biedt hij een topsnelheid van 250 km/u. Bij de aankoop van de nieuwe Golf R kunnen bestuurders kiezen tussen een handgeschakelde 6-versnellingsbak en een automatische 7-traps DSG-transmissie.

Hoewel de 2022 Volkswagen Golf R indrukwekkende beelden en kracht biedt, zullen bestuurders bijna een jaar moeten wachten om deze auto te bezitten.

De 2022 Volkswagen Golf R werd aangekondigd als de meest ambitieuze sportieve hatchback van het merk.

 

Vorig Nieuws2022 Audi Q4 E-Tron
Volgende Nieuws2022 Fiat 500