2022 Fiat 500 Electric prijs en kenmerken:

2022 Fiat 500 Electric prijs en kenmerken:

De Fiat 500 werd herboren als een elektrische auto.

Hij heeft een indrukwekkende actieradius van 199 mijl en behoudt zijn iconische goede looks, maar het is nu een grotere, zwaardere en duurdere auto dan ooit tevoren.
De Fiat 500 is herboren als elektrische auto, maar heeft zijn o zo belangrijke retro-chique look behouden en je kunt hem nog steeds gebruiken als hardtop of cabriolet. Nog steeds groter en zwaarder dan voorheen.

In plaats van een hoop ingewikkelde details toe te voegen aan de buitenkant, is Fiat teruggegaan naar de basis en heeft de 500 er zachter, ronder en nog minimalistischer uit laten zien dan voorheen.

Om te beginnen zijn de koplampen van de oude auto vervangen door twee halfronde lampen met gebogen dagrijverlichting die door de motorkap schijnen.

2022 Fiat 500 RED electric

De verzonken deurgrepen en verborgen meters zijn zowat het enige verschil dat je van opzij zult zien, en de afwezigheid van een uitlaatpijp is hetzelfde als het achteraanzicht van de nieuwe auto, als een slecht geschenk.

Okay, dus de nieuwe Fiat 500 lijkt aan de buitenkant behoorlijk op de oude auto, maar van binnen is het een heel ander verhaal. In plaats van de traditionele wijzerplaten is er een gloednieuwe digitale wijzerplaat van zeven inch, en het voorpaneel is voorzien van een groot 10 inch touchscreen met draadloze Apple CarPlay en Android Auto smartphone mirroring.

2022 Fiat 500 RED electric

De bedieningselementen voor de verwarming en airconditioning zijn gegroepeerd onder het centrale touchscreen en er is een opbergvak op de plaats van de versnellingspook in een auto met benzine- of dieselmotor.

De ruimte voorin is goed voor twee volwassenen en er zijn voldoende opbergmogelijkheden, maar de achterbank is alleen geschikt voor twee personen en in dit geval vrij kleine mensen. Het plaatsen van een kinderzitje is ook vrijwel onmogelijk, terwijl de kofferbak van de 500s prima is voor de wekelijkse boodschappen, maar meer ook niet. Het is tenslotte een stadsauto.
De nieuwe Fiat 500 wordt geleverd met een 23,7 kWh-accu met een actieradius van 115 mijl of een 42 kWh-accu met een actieradius van 199 mijl. U kunt uw 500 opladen via een driepins stopcontact, maar dat duurt letterlijk de hele nacht. U bent beter af met de optionele 7,4 kW wall box die de accu's volledig zal opladen in iets meer dan zes uur.

2022 Fiat 500 RED electric

U zult ook willen besteden de extra dollar voor de 11kW oplaadkabel, die dingen zal versnellen mooi, het vervelende ding is hoewel Fiat rekent extra voor.

De snelste manier om de grotere accu in de nieuwe Fiat 500 op te laden is met een openbare snellader van 85 kW. Deze kunnen de accu in 35 minuten van leeg tot 80% opladen en in slechts vijf minuten een nuttige afstand van 30 mijl bijtellen.

De Fiat 500 wordt geleverd met een motor van 95 pk die in 9,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren, of een elektromotor van 118 pk met genoeg stuwkracht om in negen seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Dat klinkt niet erg snel, maar de nieuwe 500 accelereert van 0-30 km/u in drie seconden, waardoor hij wendbaar is in de stad en sneller dan de meeste kleine stadsauto's.

De automatische nood stopfunctie van de nieuwe 500 is ook handig in de stad, waar de nieuwe 500 voetgangers en fietsers op uw weg detecteert en automatisch op de rem trapt als hij denkt dat u op hen dreigt te botsen. Er is ook een adaptieve cruise control die gas geeft en remt om u op veilige afstand te houden van de auto voor u op snelwegen.

Er zijn drie rijmodi: Normaal, Bereik en Sherpa. De Range-modus gebruikt de motor om de accu's op te laden wanneer u remt om de actieradius van de Fiat 500 te vergroten, terwijl het Normal-model dit regeneratieve remeffect vermindert.

De Sherpa-functie beperkt de topsnelheid van de Fiat 500 tot 50 km/u en schakelt de airconditioning uit. Deze extreme maatregelen zullen van pas komen in geval van nood, wanneer je echt elke laatste kilometer moet afleggen om een oplaadpunt te bereiken. 
 

vanaf € 18.200

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Dacia Jagger prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsWindgoo Elektrische Fiets. Voor volwassenen en opvouwbaar. Het is een van de modellen onder de €500.