2022 Fiat 500 Cabriolet met prijs en functies:

2022 Fiat 500 Cabriolet met prijs en functies:

Geniet van het buitenleven met de Fiat 500 Cabrio

Dit stijlvolle autootje is nu volledig elektrisch en is een alternatief voor de trendy compacte auto's op batterijen.

Maak je geen zorgen, je ziet er daarbij goed uit, want haar prachtige, opgefriste retro-chique look deelt ze met het hardtop model. En net als die elektrische auto heeft het interieur van de cabriolet een hoognodige opfrisbeurt gekregen.

Er is een scherp nieuw digitaal instrumentendisplay dat duidelijk en gemakkelijk af te lezen is, zelfs in direct zonlicht, en het nieuwe 10  infotainment systeem met touchscreen reageert indrukwekkend snel. Draadloze Apple CarPlay en Android Auto zijn beide beschikbaar, en er is veel meer verstelbaarheid in de stoelbasis en stuurkolom om u te helpen comfortabeler achter het stuur te zitten. Er is echter nog steeds niet veel ruimte om je linkervoet te laten rusten.

2022 Fiat 500 Cabrio

Stoelbekleding uit gerecycled plastic en enkele bekledingen in carrosseriekleur geven het interieur van de 500 iets meer expressiviteit, maar er is nog steeds veel hard, krassend plastic en sommige bevestigingen voelen niet zo stevig aan als je idealiter zou willen.

Deze auto's hebben ook veel meer passagiersruimte. De twee kleine tweede zitplaatsen van Fiat zijn het best geschikt voor kinderen, maar als er toch een volwassene in moet passen, is er in ieder geval onbeperkte cabrio ruimte beschikbaar. De bagageruimte blijft op 185 liter, maar de toegang tot deze kleine ruimte is nog moeilijker dankzij de nieuw ontworpen achterklep van de cabriolet.

2022 Fiat 500 Cabrio

 

Maar dat betekent niet dat het alleen maar om de functie draait. De 118 pk sterke elektromotor van de 500 biedt voldoende power om veilig in en uit het verkeer te komen en in te halen; en de éénpedaal stand werkt heel goed, zodat u de auto kunt stoppen door simpelweg het gaspedaal op te tillen.
Over de batterij gesproken: de 500 Cabrio heeft een bruikbare capaciteit van 37,3 kWh, goed voor een elektrische actieradius van 199 mijl, aldus Fiat. Dat is meer dan je zou krijgen van een Honda of Mini. Gedurende onze tijd in de auto haalden we een gemiddelde snelheid van 3,8 mph, wat een real-world bereik geeft van ongeveer 142 mijl.

En wat de oplaadtijden betreft. Een DC snellader laadt de batterij in iets meer dan een half uur op tot 80%, terwijl een speciaal stopcontact voor thuisgebruik zorgt voor een volledige lading in iets meer dan zes uur.

Dus als u hem 's nachts in het stopcontact steekt, is de 500 Cabrio een super makkelijk te besturen auto en zit u goed voor uw ochtendlijke woon-werkverkeer. De besturing is licht en precies en het zicht naar voren is heel goed, maar als je het dak inklapt, kun je niet zien wat er achter je gebeurt.

In de stad rijdt hij wat hakerig, op vlakkere snelwegen staat hij vast. Een slimme wind deflector zorgt ervoor dat je haar niet te veel in de war raakt als je besluit om het dak ook omlaag te laten. 
 

vanaf € 30.700 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Mini Cabrio prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2022 Audi S5 Coupe prijs en kenmerken: