2022 Elektrische nieuwe SUV Volvo:

2022 Elektrische nieuwe SUV Volvo:

Volvo's elektrische SUV komt na vijf jaar eindelijk op de markt en wordt de opvolger van de EV SUV XC90.

Het financiële rapport van het Zweedse merk over het eerste kwartaal van 2022 onthult dramatische winstdalingen als gevolg van de crisis in de toeleveringsketen, stijgende materiaalkosten en fabriekssluitingen. Om de winstgevendheid te verhogen, geeft het bedrijf prioriteit aan elektrificatie met een doelstelling van 600.000 verkochte elektrische voertuigen.

Volvo heeft eerder bevestigd dat het een naam voor de nieuwe auto overweegt in plaats van een alfanumerieke naam, maar heeft niet onthuld wat de naam zou zijn. Sommige bronnen suggereren dat de nieuwe SUV Embla zal heten.

De fabrikant heeft eind vorig jaar een handelsmerk voor de naam aangevraagd bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie. Een woordvoerder van Volvo weigerde de intenties van het merk voor de naam te bevestigen, maar dat lijkt een waarschijnlijke uitkomst aangezien de lanceerdatum van het model nadert en voormalig Volvo-baas Håkan Samuelsson al heeft bevestigd dat zijn naam met een klinker zal beginnen.

Embla is de naam van de eerste vrouw in de Noorse mythologie. De naam zou het eerste teken kunnen zijn van Volvo's naam  gevings strategie voor toekomstige modellen, als eerbetoon aan het Scandinavische erfgoed.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Caddy met plug-in hybride versie:
Volgende NieuwsHyundai Kona zal in 2023 debuteren: