2022 DS3 Automobile crossback e-tense prijs en kenmerken:

2022 DS3 Automobile crossback e-tense prijs en kenmerken:

De DS3 Automobile crossback e-tense is een stijlvolle elektrische auto met een opvallend interieur.

Voor wie nieuw is: al die ingewikkelde details rond de koplampen en grille zorgen ervoor dat je hem nooit zult verwarren met een Kia e-Niro of Hyundai Kona Electric, en de overdreven gerimpelde randen zien eruit alsof iemand van de ontwerpafdeling van DS een tekening heeft verkreukeld.

Dat gaat niet verloren als je de vreemde ontwerpdetails betreedt. Het voorpaneel, dat eruitziet als iets waarmee je een cocktail bestelt in een self-service bar, is voorzien van veel pluche stof, metalen toetsen en diamant vormige aanraakgevoelige tegels.

Helaas kan het aanvoelen alsof je een paar G&T's op hebt wanneer je probeert het nogal verwarrende infotainment systeem van de DS 3 Crossback e-tense aan de praat te krijgen. De geanimeerde menu's zien er fantastisch uit, maar ze vertragen het hele proces van het programmeren van de satellietnavigatie of het wijzigen van de temperatuur in de cabine.

2022 DS3 Crossback e-tense

 Als u op zoek bent naar een kleine SUV die goed rijdt, is de DS 3 Crossback e-tense het overwegen waard.

Het duurt ook even om je ideale zitpositie te vinden, want in tegenstelling tot de standaard DS 3 Crossback kun je het e-tense-model niet krijgen met elektrisch verstelbare stoelen. Ook op de achterbank wordt het er niet beter op. Grotere volwassenen zullen moeite hebben om hoofdruimte te vinden, en het interieur is niet ruim genoeg om drie volwassen passagiers naast elkaar te vervoeren.

2022 DS3 Crossback e-tense

Toch heeft de DS 3 Crossback e-tense in ieder geval genoeg ruimte in de kofferbak.
De actieradius van de Kia e-Niro is ook groter dan die van de DS 3 Crossback e-tense, maar tussen twee oplaad beurten kan nog steeds tot 200 mijl worden afgelegd. Wat het opladen betreft, duurt het slechts vijf uur om de DS 3 Crossback e-tense te vullen met behulp van een aangepaste wall box, terwijl een generieke 100kW snellader uw lading in een half uur naar 0-80% kan brengen.

2022 DS3 Crossback e-tense

De DS 3 Crossback e-tense is vrijwel identiek aan veel andere elektrische auto's, maar blinkt uit in comfort ten opzichte van de meeste van zijn concurrenten. Hij neemt de hobbels in de stad goed weg en de lichte besturing maakt manoeuvreren nog een stapje makkelijker.

Ook buiten de stad is hij indrukwekkend stil, dankzij de extra geluidsisolatie die u niet aantreft op de standaard DS 3 Crossback. Een neveneffect van deze op comfort gerichte opzet en het extra gewicht van zijn accu's is dat de e-tense op bochtige landweggetjes iets te diep gaat.

Laat u daardoor echter niet afleiden van de DS 3 Crossback e-tense. Als u op zoek bent naar een SUV die gericht is op de stad, goedkoop is in gebruik, comfortabel is en een echte blikvanger, dan is dit model zeker het overwegen waard. 
 

vanaf € 38.290

Emily A.

Vorig NieuwsOver de nieuwe 2024 Alpine R5:
Volgende NieuwsOver de nieuwe Aston Martin DBX 707