2022 DS 9 E-TENSE price and features:

2022 DS 9 E-TENSE price and features:

Meet the 2022 DS 9 E-TENSE French design, style and technology.

In grootte en prijs om te concurreren met de Audi A6, BMW 5 Serie en Mercedes E-Klasse ja, maar het is realistischer om hem te zien als een alternatief voor andere linkshandige luxe sedans zoals de Lexus ES en Jaguar XF.

Een van de belangrijkste redenen om de DS 9 te kopen boven deze modellen is het design. Met zijn verchroomde balken, flitsende koplampen en Gallische uitstraling springt hij meer in het oog, zij het niet zo verrassend anders als de klassieke DS sedan uit de jaren '50.

2022 DS 9 E-TENSE

 Zeker, het design lijkt sterk op dat van de DS7 Crossback SUV, maar dat is niet erg, de kwaliteit lijkt een tandje hoger te zijn gegaan, vooral optioneel. Zo zijn er overal in het interieur sierlijke robijnrode lederen spatten te vinden, zodat elk oppervlak dat je aanraakt bijna pluche aanvoelt. Zelfs de handgrepen aan het plafond zijn doorgestikt.

Elke DS 9 is standaard royaal uitgerust. Er zijn slechts twee uitrustingsniveaus, waarbij de Performance Line een sportievere look biedt en de Rivoli meer uitrusting en elegantie. Alle versies hebben een extravagant 12,3  digitaal instrumentenpaneel en een 12  touchscreen met hoge resolutie in het midden van het instrumentenpaneel, hoewel het niet het meest intuïtieve of technische systeem is.

 

2022 DS 9 E-TENSE

 De DS 9 biedt een goede hoeveelheid ruimte. De voorzetels zijn zacht en comfortabel in een klassieke Franse stijl, met de standaard elektrische stoelen voldoende verstelbaar en veel been- en hoofdruimte. De lange wielbasis van de DS 9 betekent dat zelfs serieus lange mensen voldoende beenruimte zullen vinden en de hoofdruimte is goed genoeg. De derde zitplaats is geschikt voor volwassenen op korte ritten, maar als u uw rug liever meer geschikt maakt voor executive class reizen, kunt u een luxe splitter bestellen om de buitenste zitplaatsen of zelfs de achterbank te masseren.

2022 DS 9 E-TENSE

De motoropties van de DS 9 zijn vrij beperkt, met een 225 pk sterke 1,6-liter turbobenzine bij de lancering, of een versie van dezelfde motor gekoppeld aan een elektromotor om er weer een 225 pk sterke plug-in hybride van te maken. Een vierwielaangedreven       E-Tense hybride met een veel gezondere 360 pk werd ook aangeboden.

 

Die is beslist geschikter voor de comfortabele rijervaring van de DS 9 dan de benzinemotor, die een nogal wiebelig geluid kan maken wanneer hij wordt ingedrukt. De hybride belooft tot 34 mijl in elektrische modus op een enkele lading, zodat u kunt rondrijden in volledige stilte of de benzinemotor wakker kunt maken voor wat inhaalacties.

Het is echter uitstekend cruisen, en als u nog steeds op zoek bent naar een auto uit het topsegment, zal dit waarschijnlijk belangrijker voor u zijn. De DS 9 heeft een speciale camera-ondersteunde ophanging die de weg voor u leest om kuilen zo goed mogelijk te dempen.

vanaf € 60.890

Emily A.

Vorig NieuwsPrijs en kenmerken van de 2022 Citroen E-C4 elektrische auto:
Volgende Nieuws2022 Mercedes-AMG SL Roadstar kenmerken: