2022 DS 9 E-Tense Plug-in Hybrid

2022 DS 9 E-Tense Plug-in Hybrid

Het vlaggenschip van de DS 9 E-Tense Plug-in Hybrid luxe sedan uit 2022 krijgt een reeks updates voor de aandrijflijn.

De nieuwe DS 9 e-tense250 combineert nog steeds een viercilinder benzinemotor met een elektromotor, maar de nieuwe 15,6 kWh batterij verhoogt het uitstoot vrije bereik tot 69 km in de stad of 64 km in gemengde rijmodi. Van 0 tot 100 km/u komen duurt nog steeds iets meer dan acht seconden

De krachtigere e-tense 4x4 360 is nu beschikbaar in een extra elektrische versie van de DS 9. Die heeft een andere elektromotor voor vierwielaandrijving en een totaal vermogen van 355 pk, genoeg om in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Hij heeft een kleinere 11,9kWh batterij, zodat hij slechts 46 km op elektrische energie kan afleggen.

DS9 e-tense

Beide versies van de DS 9 e-tense zijn gekoppeld aan een acht traps automaat.

De 15,6 kWh batterij van de e-tense 250 kan in ongeveer twee en een half uur worden opgeladen met een thuislader van 7 kW.

Binnenin wordt het grote centrale touchscreen bekroond met een analoge klok, terwijl de deurgrepen bekleed zijn met handgemaakt leder.

De DS 9 is uitgerust met een hele reeks veiligheids- en geavanceerde technologieën, waaronder DS Active Scan Suspension, autonoom rijden op niveau 2, DS Park Pilot parkeerhulp en nachtzicht. Er zijn ook DS Active LED-zichtlichten die zich aanpassen aan de snelheid, het wegtype en de weersomstandigheden.

Beide versies van de DS 9 zijn verkrijgbaar in de uitrustingsvarianten Performance Line en Rivoli . De prijs van de e-tense 250 is nog niet bekendgemaakt. 
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Maserati Grecale
Volgende NieuwsDe nieuwe Hyundai Ioniq 6 elektrische sedan