2022 Cupra Formentor prijs en kenmerken.

2022 Cupra Formentor prijs en kenmerken.

De Cupra Formentor is een SUV met verhoogde rijpositie die er zowel van binnen als van buiten geweldig uitziet en veel plezier op de weg biedt.

De Cupra Formentor is het eerste model dat echt verschilt van een nieuw performance merk. Natuurlijk, je hebt de Cupra naam in het verleden al gezien aan het einde van populaire SEAT modellen, maar nu zul je hem weer helemaal gaan zien, alleen dan op stijlvolle niet-SEAT modellen.

Ook al ziet de Cupra-badge eruit als een tribale tatoeage waar je met een kater wakker wordt, de rest van het exterieur is als een Berocca-foto. Zijn aflopende daklijn en scherpe rondingen geven hem een veel sportievere uitstraling dan de andere SUV van het merk, de Cupra Ateca, ondanks het feit dat hij hetzelfde aantal deuren en zitplaatsen heeft.

2022 Cupra Formentor

Verder met het nieuws binnenin, want de Formentor is veel interessanter dan de Ateca, maar ook een T-Roc R of X2 M35i. Hij heeft een hoge middenconsole, een interessant vormgegeven dashboard en deuren, en een enorm breedbeeld infotainment systeem in het midden. De kwaliteit is ook erg goed. We zouden echter willen dat er binnenin wat meer aanpassingsmogelijkheden waren, en dat geldt ook buiten met de wielopties.

Er zijn ook een paar vervelende dingen aan het infotainment systeem en de knoppen. Het scherm is bijvoorbeeld helder, scherp en reageert snel, maar de menu's van het systeem kunnen soms verwarrend zijn. De aanraakgevoelige klimaatregeling is ook moeilijk te bedienen tijdens het rijden.
Toch kunt u uw Apple- of Android-telefoon aansluiten en wordt deze weergegeven op het scherm van elk model, wat betekent dat u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over het boord systeem of de satellietnavigatie.

2022 Cupra Formentor

U kunt uw Formentor met 2.0-liter turbo benzine in 150, 190 of 310 pk vormen, of ga de plug-in hybride route en hebben een 1,4-liter benzine gekoppeld aan een kleine batterij en elektromotor die samen leveren 204 of 245 pk. . Deze PHEV's leggen ongeveer 37 mijl af op elektriciteit, wat een lage CO2-uitstoot betekent en de goedkoopste bedrijfswagen belasting.

Als u echt wilt dat uw sportief ogende SUV sportief aanvoelt, is de keuze van het gamma gevallen op de 310 pk sterke 2,0-liter turbo. De combinatie van vierwielaandrijving en een zeventraps transmissie met dubbele koppeling zorgt voor een serieus sterke acceleratie in alle omstandigheden, en voor veel grip in winterse omstandigheden. De Cupra doet het ook uitstekend met de vrij lichte, maar geruststellende besturing van de Formentor op een landweggetje. Al met al leuker dan een VW T-Roc en een goede match voor een BMW X2.

2022 Cupra Formentor

Alle Formentors worden geleverd met vering, die je kunt harder en losser maken via een keuzeschakelaar voor de rijmodus. Zo houdt hij zijn lichaam beter onder controle in snelle, scherpe bochten, maar in zijn meest comfortabele stand zijn ook hobbels en bobbels in de stad prima te nemen. En ondanks de gecomprimeerde achterkant van de Formentor is parkeren niet moeilijk, want alle auto's zijn voorzien van een achteruitrijcamera.

De Formentor is een comfortabele, stille metgezel, zelfs op de snelweg, en dat is wat hem tot een geweldige allrounder maakt. Er zijn sportieve SUV's met grotere laarzen en hogere zitposities, maar als geen van beide belangrijk voor u is, moet de Formentor zeker op uw shortlist staan. 
 

vanaf € 43.490 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Renault Austral geïntroduceerd.
Volgende NieuwsKorte informatie over de nieuwe Peugeot 9X8 Le Mans